Stekta majsplättar med chili
Majsplättar med chili passar utmärkt till lunch eller middag. Det är enkelt, gott och smakrikt! Blanda ihop majskornen med ägg, crème fraiche, polenta majsgryn, vitlök, chilifrukt och majsstärkelse. Stek sedan plättarna och avnjut med fisk!
Ingredienser
4 portioner
1 burk majskorn (à 300 g)
2 ägg
1/2 dl crème fraiche
1 dl polenta majsgryn
1/2 dl majsstärkelse (majsstärkelse)
1 tsk finhackad vitlök
1 tsk finhackad röd chilifrukt
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
olja till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
I näringsberäkningen är lax och en lök- och avokadosallad inräknad.
Energi2239 KJ / 535 kCal
Fett32.6 g
Kommentarer
Enkelt att laga men varken mina barn (som älskar majs) eller vi föräldrar tyckte det gick att äta... Kommer vi inte att laga igen.
Åsa
2011-05-16Dessa majsplättar var med i Buffe 2002 el 2003, och jag stekte dom om och om igen! var perfekta att ha med till mitt lilla barn om vi skulle iväg nånstans, t ex till familjecentralen eller en lekkompis till min dotter. jättegoda! Dom blev populära var man kom, och hon kunde hålla dom själv och mumsa i sig! Jag använde finhackad röd paprika i plättarna. Jätteroligt att hitta igen receptet på nätet nu för buffe tidningen försvann i flytten! Nu ska här stekas polenta plättar igen!
Mari
2008-10-14