Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Stekta majsplättar med chili

Majsplättar med chili passar utmärkt till lunch eller middag. Det är enkelt, gott och smakrikt! Blanda ihop majskornen med ägg, crème fraiche, polenta majsgryn, vitlök, chilifrukt och majsstärkelse. Stek sedan plättarna och avnjut med fisk!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt majskornern rinna av. Rör ihop alla ingredienser utom oljan. Hetta upp en plättlagg eller stekpanna med ett par droppar olja.
  2. Stek plättarna i omgångar, ca 1 minut på varje sida. Beräkna ca 1 msk smet per plätt.
  3. Gott till stekt eller grillad fisk, gärna med lök- och avokadosallad.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

I näringsberäkningen är lax och en lök- och avokadosallad inräknad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk majskorn (à 300 g)
  • 2 ägg
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 dl polenta majsgryn
  • 1/2 dl maizena majsstärkelse (majsstärkelse)
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • 1 tsk finhackad röd chilifrukt
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • olja till stekning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2239 kJ / 535 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer