Stekta majsplättar med chili

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
2
Stekta majsplättar med chili

Majsplättar med chili passar utmärkt till lunch eller middag. Det är enkelt, gott och smakrikt! Blanda ihop majskornen med ägg, crème fraiche, polenta majsgryn, vitlök, chilifrukt och majsstärkelse. Stek sedan plättarna och avnjut med fisk!

Stekta majsplättar med chili

Ingredienser

4 portioner
1 burk majskorn (à 300 g)
2 ägg
1/2 dl crème fraiche
1 dl polenta majsgryn
1/2 dl majsstärkelse (majsstärkelse)
1 tsk finhackad vitlök
1 tsk finhackad röd chilifrukt
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
olja till stekning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt att laga men varken mina barn (som älskar majs) eller vi föräldrar tyckte det gick att äta... Kommer vi inte att laga igen.

Åsa

2011-05-16

Dessa majsplättar var med i Buffe 2002 el 2003, och jag stekte dom om och om igen! var perfekta att ha med till mitt lilla barn om vi skulle iväg nånstans, t ex till familjecentralen eller en lekkompis till min dotter. jättegoda! Dom blev populära var man kom, och hon kunde hålla dom själv och mumsa i sig! Jag använde finhackad röd paprika i plättarna. Jätteroligt att hitta igen receptet på nätet nu för buffe tidningen försvann i flytten! Nu ska här stekas polenta plättar igen!

Mari

2008-10-14

Näringsvärde per portion

I näringsberäkningen är lax och en lök- och avokadosallad inräknad.
Energi2239 KJ / 535 kCal
Fett32.6 g

Testa liknande recept

Majsbröd
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wokad sparris med krämig polenta
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fetaost- och polentafylld paprika
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hoki med dillpolenta och syrlig spenatsallad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pulled pork
Betyg 3.7 av 5.
427 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Majsmuffins
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga