Wokad sparris med basilikayoghurt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Wokad sparris med basilikayoghurt

Är du sugen på något lättlagat med ändå exotiskt? Testa wokad sparris med basilikayoghurt! Du wokar sparrisen i chiliflakes och soja, och serverar den sedan med yoghurten. Enkelt, snabbt och smakrikt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop yoghurt och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hetta upp en wok eller stekpanna med några droppar olja. Stek sparrisen i ca 1 minut.
  3. Tillsätt soja och chiliflakes och låt allt steka samman hastigt.
  4. Lägg upp sparrisen på tallrikar. Skeda över såsen. Servera till stekt kyckling, fläskkotlett eller fisk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 dl strimlad färsk basilika
  • salt och peppar
  • 205 g fryst grön sparris (tinad)
  • olja
  • 2 tsk soja
  • 1/2 tsk chiliflakes
Till servering
  • stekt kyckling fläskkotlett eller fisk
Lägg till i inköpslistan