Stekt sparris med örtpangrattato
Stekt eller grillad grön sparris är gott som det är. Ännu godare blir det om man toppar med en italiensk örtpangrattato. Alltså vitlöksstekta brödsmulor som blandas med ditt val av örter och finriven parmesan innan de strösslas över sparrisen. Lyxigt tillbehör!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016
Ingredienser
6 portioner
Örtpangrattato
2 skivor vitt bröd (à ca 25 g)
olja
1 riven vitlöksklyfta
1 dl hackade blandade örter (t ex. basilika, timjan och persilja)
1/2 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
Sparris
500 g grön sparris
ca 1 msk olivolja
flingsalt
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd och mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi373 KJ / 89 kCal
Fett5 g
Salt0.8 g
Kolhydrater6 g
Protein5 g
Kommentarer