Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt sparris med örtpangrattato

Stekt eller grillad grön sparris är gott som det är. Ännu godare blir det om man toppar med en italiensk örtpangrattato. Alltså vitlöksstekta brödsmulor som blandas med ditt val av örter och finriven parmesan innan de strösslas över sparrisen. Lyxigt tillbehör!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pangrattato: Smula brödet. Stek brödsmulorna krispiga i lite olja i en stekpanna. 
  2. Tillsätt vitlöken och låt steka ytterligare någon minut. 
  3. Lyft upp smulorna och lägg på ett fat. Låt svalna. Blanda med örter och parmesan.
  4. Sparris: Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen.
  5. Grilla eller stek sparrisen i lite olivolja 3-4 minuter runt om. Salta lätt.
  6. Lägg sparrisen på ett fat. Strö över brödsmulet vid servering.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd och mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 6
Örtpangrattato
  • 2 skivor vitt bröd (à ca 25 g)
  • olja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl hackade blandade örter (t ex. basilika, timjan och persilja)
  • 1/2 dl finriven parmesanost
Sparris
  • 500 g grön sparris
  • ca 1 msk olivolja
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 373 kJ / 89 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept