Stekt sparris med örtpangrattato

88
0
Stekt sparris med örtpangrattato

Stekt eller grillad grön sparris är gott som det är. Ännu godare blir det om man toppar med en italiensk örtpangrattato. Alltså vitlöksstekta brödsmulor som blandas med ditt val av örter och finriven parmesan innan de strösslas över sparrisen. Lyxigt tillbehör!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Stekt sparris med örtpangrattato

Ingredienser

6 portioner

Örtpangrattato

2
skivor vitt bröd (à ca 25 g)
-
olja
1
riven vitlöksklyfta
1 dl
hackade blandade örter (t ex. basilika, timjan och persilja)
1/2 dl
finriven parmesanost

Sparris

500 g
grön sparris
ca 1 msk
olivolja
-
flingsalt

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd och mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

88

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 373 KJ / 89 kCal
Fett 5 g
Salt 0.8 g
Kolhydrater 6 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept