Stekt sparris med örtpangrattato

Betyg 3.4 av 5.
99 personer har röstat
0
Stekt sparris med örtpangrattato

Stekt eller grillad grön sparris är gott som det är. Ännu godare blir det om man toppar med en italiensk örtpangrattato. Alltså vitlöksstekta brödsmulor som blandas med ditt val av örter och finriven parmesan innan de strösslas över sparrisen. Lyxigt tillbehör!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Stekt sparris med örtpangrattato

Ingredienser

6 portioner

Örtpangrattato

2   skivor vitt bröd (à ca 25 g)
olja
1   riven vitlöksklyfta
1 dl  hackade blandade örter (t ex. basilika, timjan och persilja)
1/2 dl  finriven parmesan

Sparris

500 g  grön sparris
ca 1 msk  olivolja
flingsalt

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd och mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
99 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi373 KJ / 89 kCal
Fett5 g
Salt0.8 g
Kolhydrater6 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Grillad grön sparris med ägg- och örtvinägrett
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torskpaket med sparris, potatis, örter och citron
Betyg 4.4 av 5.
86 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sallad på grillad sparris, krispigt bacon och parmesan
Betyg 4.8 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad sparris med pinjenötter & chèvre
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingsteak med srirachayoghurt och varm sparrissallad
Betyg 4.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga