Grillad grön sparris med ägg- och örtvinägrett
Grillad sparris är lika med smaken av sommar! Grilla eller stek sparrisen på hög värme så den får fin färg och servera med en magiskt god vinägrett med kokt ägg och örter som persilja, gräslök och dill.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020
Ingredienser
8 portioner
Ägg- och örtvinägrett
4 ägg
1 dl olivolja
1/2 dl äppelcidervinäger
2 - 3 dl hackade örter (t ex persilja, gräslök och dill)
1 finhackad schalottenlök
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
Sparris
3 knippen grön sparris (à 250 g)
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1317 KJ / 314 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater3 g
Protein7 g
Kommentarer