UNDER 30 MIN | Enkel

Grillad grön sparris med ägg- och örtvinägrett

Grillad sparris är lika med smaken av sommar! Grilla eller stek sparrisen på hög värme så den får fin färg och servera med en magiskt god vinägrett med kokt ägg och örter som persilja, gräslök och dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ägg- och örtvinägrett: Hårdkoka äggen. Spola äggen kallt och skala äggen. Smula grovt.
  2. Rör ihop övriga ingredienser och vänd ner smulat ägg. Krydda med salt och peppar.
  3. Sparris: Bryt ev av den nedre delen på sparrisen. Grilla eller stek sparrisen i lite olja på hög värme 2–3 minuter tills den får färg. Krydda med salt och peppar.
  4. Ringla vinägretten över sparrisen och servera direkt.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
Ägg- och örtvinägrett
  • 4 ägg
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 2 - 3 dl hackade örter (t ex persilja, gräslök och dill)
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Sparris
  • 3 knippen grön sparris (à 250 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1317 kJ / 314 kCal