Fruktig rödkålssallad med kallt fat
Fruktig rödkålssallad med kallt fat är en nyttig och smakrik sallad av rödkål, honung, valnötter, persilja och diverse frukter. Servera rödkålssalladen med skivad paté, rökt korv och vörtbröd.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001
Ingredienser
4 portioner
ca 200 g rödkål
lätt saltat vatten
1 gul lök
1 apelsin
1 äpple
1 banan
1/2 dl russin
juicen från 1/2 citron
juicen från 1/2 apelsin
1 msk flytande honung
1 msk olja
1/2 msk rödvinsvinäger
1 krm salt
6 hackade valnötter
2 msk finhackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket fräsch och god men uteslut banan och lök.
Margoth
2006-03-04