Fruktig rödkålssallad med kallt fat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Fruktig rödkålssallad med kallt fat

Fruktig rödkålssallad med kallt fat är en nyttig och smakrik sallad av rödkål, honung, valnötter, persilja och diverse frukter. Servera rödkålssalladen med skivad paté, rökt korv och vörtbröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla rödkål fint. Koka upp den i lite lätt saltat vatten. Spola genast i kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Skala och hacka löken. Skala apelsin och äpple, skär i små bitar. Blanda ner lök, apelsin och äpple i kålen. Skala och skiva banan. Tillsätt den och russin.
  3. Blanda samman juicen från citron och apelsin, flytande honung, olja, rödvinsvinäger och salt till en dressing. Häll den över salladen.
  4. Strö på hackade valnötter och finhackad persilja.
  5. Servera till paté i skivor och rökta korvar. Välj gärna några sorter. Vörtbröd blir gott att servera till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 200 g rödkål
  • lätt saltat vatten
  • 1 gul lök
  • 1 apelsin
  • 1 äpple
  • 1 banan
  • 1/2 dl russin
  • juicen från 1/2 citron
  • juicen från 1/2 apelsin
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk olja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 6 hackade valnötter
  • 2 msk finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan