Biffwok med bambuskott i ostronsås

18
1
Biffwok med bambuskott i ostronsås

Överraska dina vänner med denna härliga biffwok med bambuskott och ostronsås som du snabbt tillagar. Lägg ner ditt heta kött, bambuskott och sås med fräst purjolök och rödkål. Vips så har du en mumsig wok som du dukar fram med nykokt, varmt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2011

Biffwok med bambuskott i ostronsås

Ingredienser

4 portioner
4 port ris (gärna jasmin)
ca 400 g strimlat nötkött
1/2 tsk sambal oelek (ev mer efter smak)
1 msk kinesisk soja
3/4 msk vitvinsvinäger
2 msk olja
1 purjolök
ca 100 g rödkål
1 burk bambuskott (à ca 225 g)
1 1/2 dl ostronsås
1 dl vatten

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj tamarisoja.
Kontrollera innehållet i ostronsåsen för samtliga allergener.

Gör så här

Tips

Köttet kan med fördel marinera längre tid. Vinägern bidrar till att göra det mört och sojan förstärker köttsmaken.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Danielle

2012-03-30

Jag verkligen GILLAR detta recept, man kan ha i minimajs/champinjoner och mkt annat, använde inte nötkött utan gris... lade till lite cashewnötter.. Lite mera rödkål kan man gott ha i! Smakar som det man äter på Kinarest - biff med bambuskott! Bra grund om du vill göra något annat!

Näringsvärde per portion

Energi 1996 KJ / 476 kCal
Fett 132 g
Kolhydrater 554 g
Protein 321 g
Läs mer om näringsvärden