Biffwok med bambuskott i ostronsås
Överraska dina vänner med denna härliga biffwok med bambuskott och ostronsås som du snabbt tillagar. Lägg ner ditt heta kött, bambuskott och sås med fräst purjolök och rödkål. Vips så har du en mumsig wok som du dukar fram med nykokt, varmt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2011
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna jasmin)
ca 400 g strimlat nötkött
1/2 tsk sambal oelek (ev mer efter smak)
1 msk kinesisk soja
3/4 msk vitvinsvinäger
2 msk olja
1 purjolök
ca 100 g rödkål
1 burk bambuskott (à ca 225 g)
1 1/2 dl ostronsås
1 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1996 KJ / 476 kCal
Fett13.2 g
Kolhydrater55.4 g
Protein32.1 g
Kommentar
Jag verkligen GILLAR detta recept, man kan ha i minimajs/champinjoner och mkt annat, använde inte nötkött utan gris... lade till lite cashewnötter.. Lite mera rödkål kan man gott ha i! Smakar som det man äter på Kinarest - biff med bambuskott! Bra grund om du vill göra något annat!
Danielle
2012-03-30