Biffwok med bambuskott i ostronsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Biffwok med bambuskott i ostronsås

Överraska dina vänner med denna härliga biffwok med bambuskott och ostronsås som du snabbt tillagar. Lägg ner ditt heta kött, bambuskott och sås med fräst purjolök och rödkål. Vips så har du en mumsig wok som du dukar fram med nykokt, varmt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda under tiden köttet med sambal oelek, soja, vinäger och hälften av oljan. Låt stå minst 5 minuter.
  2. Ansa och strimla purjolöken. Strimla rödkålen. Låt bambuskotten rinna av.
  3. Stek köttet ca 5 minuter i en wok eller stor stekpanna. Ta upp och lägg på en tallrik.
  4. Fortsätt fräsa purjolök och rödkål i resten av oljan i woken eller stekpannan. Tillsätt kött, bambuskott, ostronsås och vatten. Låt allt bli varmt.
  5. Servera biffwoken med ris.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj tamarisoja.
Kontrollera innehållet i ostronsåsen för samtliga allergener.

Tips

Köttet kan med fördel marinera längre tid. Vinägern bidrar till att göra det mört och sojan förstärker köttsmaken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (gärna jasmin)
  • ca 400 g strimlat nötkött
  • 1/2 tsk sambal oelek (ev mer efter smak)
  • 1 msk kinesisk soja
  • 3/4 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olja
  • 1 purjolök
  • ca 100 g rödkål
  • 1 burk bambuskott (à ca 225 g)
  • 1 1/2 dl ostronsås
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1996 kJ / 476 kCal