Rödkålssallad med yuzudressing
![Rödkålssallad med yuzudressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_170086/cf_259/rodkalssallad_med_yuzudressing.jpg)
Yuzu, en asiatisk citrus ger ett spännande lyft till den gamla välbekanta rödkålen i den här salladen. Yuzudressing finns färdig att köpa eller så går det nästan lika bra med apelsin. Kombinerat med wasabisting, söt honung och kokos blir det i alla fall en allt annat än alldaglig kålsallad som sticker ut.
![Rödkålssallad med yuzudressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_170086/cf_259/rodkalssallad_med_yuzudressing.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g rödkål
2 morötter
Dressing
1/2 dl yuzudressing eller pressad apelsin
1 1/2 tsk wasabipasta
1/2 tsk salt
1 tsk flytande honung
1/2 dl rapsolja
1/2 kruka gräslök
1 dl kokosflingor
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj en laktosfri wasabipaste.
Gör mjölkproteinfri: välj en mjölkproteinfri wasabipaste.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi876 KJ / 208 kCal
Fett15 g
Salt1.18 g
Kolhydrater15 g
Protein3 g
Kommentarer