Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Rödkålssallad med yuzudressing

Yuzu, en asiatisk citrus ger ett spännande lyft till den gamla välbekanta rödkålen i den här salladen. Yuzudressing finns färdig att köpa eller så går det nästan lika bra med apelsin. Kombinerat med wasabisting, söt honung och kokos blir det i alla fall en allt annat än alldaglig kålsallad som sticker ut.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och strimla rödkålen. Skala bort skalet på morötterna och fortsätt skala resten i remsor eller riv grovt på rivjärn.
  2. Dressing: Blanda yuzu, wasabipaste, salt, honung och olja i en liten skål.
  3. Skär gräslöken och blanda med kål, morot och dressing. Strö över kokosflingorna och servera.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj en laktosfri wasabipaste.
Gör mjölkproteinfri: välj en mjölkproteinfri wasabipaste.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rödkål
  • 2 morötter
Dressing
  • 1/2 dl yuzudressing eller pressad apelsin
  • 1 1/2 tsk wasabipasta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk flytande honung
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1 dl kokosflingor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 876 kJ / 208 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept