Wok med ryggbiff och bambuskott

30
8
Wok med ryggbiff och bambuskott

Laga thailändsk wok med ryggbiff, lök, broccoli, paprika och bambuskott i en ljuvlig sås av soja, ostronsås och balsamico. Servera woken med ris och du har en härlig middag framför dig!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Wok med ryggbiff och bambuskott

Ingredienser

4 portioner
4 port jasminris
ca 450 g ryggbiff
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 broccoli
1/2 röd paprika

Sås

1 dl ostronsås
2 msk japansk soja
1 msk konc oxfond
1 msk strösocker
1 tsk crema di balsamico
1 tsk majsstärkelse
1/2 dl vatten
2 msk sesamolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 burk skivade bambuskott (à ca 200 g)
2 finskurna salladslökar

För alla

Kontrollera noga innehållet i ostronsåsen och fonden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Peter

2022-01-12

Fantastiskt gott! Nu var det slut på bambuskott på Ica,så jag chansade på jordärtskocka och det var ingen som märkte någon skillnad! Väldigt lätt att tillaga. Det blir fler gånger jag gör detta! Frun är vegetarian så hennes wok blev med quorn bitar,jätte gott det med.

Jenny

2021-08-18

Väldigt enkelt & lättlagat men supergott!

Emelie

2021-07-07

Jätte gott! Jag är själv halv asiat och tyckte detta gjorde en väldigt fin touch på min asiatiska bakgrund. Jätte gott!! Rekommenderar starkt!

Näringsvärde per portion

Energi 2082 KJ / 498 kCal
Fett 12 g
Salt 5 g
Kolhydrater 62 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden