Wok med ryggbiff och bambuskott

Laga thailändsk wok med ryggbiff, lök, broccoli, paprika och bambuskott i en ljuvlig sås av soja, ostronsås och balsamico. Servera woken med ris och du har en härlig middag framför dig!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Ingredienser
4 portioner
4 port jasminris eller äggnudlar
ca 450 g ryggbiff
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 broccoli
1/2 röd paprika
Sås
1 dl ostronsås
2 msk japansk soja
1 msk konc oxfond
1 msk strösocker
1 tsk crema di balsamico
1 tsk majsstärkelse
1/2 dl vatten
2 msk sesamolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 burk skivade bambuskott (à ca 200 g)
2 finskurna salladslökar
För alla
Kontrollera noga innehållet i ostronsåsen och fonden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2082 KJ / 498 kCal
Fett12 g
Salt5 g
Kolhydrater62 g
Protein33 g
Kommentarer
Supergott!!! La till vattenkastanjer som vi älskar!
Marian
2023-02-24Jag gjorde den en gång när barnbarnen var på besök med övernattning. Äldsta grabben blev så förtjust så varje gång man frågar vad dom vill ha till middag så är det:- farfars älgbiffgryta med bambuskott!
Michael
2022-10-08Fantastiskt gott! Nu var det slut på bambuskott på Ica,så jag chansade på jordärtskocka och det var ingen som märkte någon skillnad! Väldigt lätt att tillaga. Det blir fler gånger jag gör detta! Frun är vegetarian så hennes wok blev med quorn bitar,jätte gott det med.
Peter
2022-01-12