Wok med ryggbiff och bambuskott

12
3
Wok med ryggbiff och bambuskott

Laga thailändsk wok med ryggbiff, lök, broccoli, paprika och bambuskott i en ljuvlig sås av soja, ostronsås och balsamico. Servera woken med ris och du har en härlig middag framför dig!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Wok med ryggbiff och bambuskott

Ingredienser

4 portioner
4
port jasminris
ca 450 g
ryggbiff
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1/2
broccoli
1/2
röd paprika

Sås

1 dl
ostronsås
2 msk
japansk soja
1 msk
konc oxfond
1 msk
strösocker
1 tsk
crema di balsamico
1 tsk
majsstärkelse
1/2 dl
vatten
2 msk
sesamolja
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
1
burk skivade bambuskott (à ca 200 g)
2
finskurna salladslökar

För alla

Kontrollera noga innehållet i ostronsåsen och fonden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Kenth

11/8/2020

Låter gott

Amanda

9/28/2020

En favorit!

Marie

4/18/2020

Tillagade denna på muurikka vilket gjorde att såsen ”försvann” men vi tänker om man dubblerar mängden sås så blir rätten mer ”såsig”, steker man i stekpanna som nämns i receptet är säkert såsmängd tillräcklig - allt som allt en enkel & fantastiskt god rätt! Receptet är lätt & följa! Vi kommer laga denna igen, fast kanske testa med nudlar istället :) även om jasminriset gjorde rätten fullständig :)

Näringsvärde per portion

Energi 2082 KJ / 498 kCal
Fett 12 g
Salt 5 g
Kolhydrater 62 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept