Wokad biff med bambuskott
Laga thailändsk wokad biff med bambuskott och asiatisk sås. En härlig wok med ryggbiff, lök, broccoli, paprika och bambuskott i en ljuvlig sås av soja, ostronsås och balsamico. Servera woken med ris och du har en härlig middag framför dig!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port jasminris eller äggnudlar
ca 450 g ryggbiff
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 broccoli
1/2 röd paprika
Sås
1 dl ostronsås
2 msk japansk soja
1 msk konc oxfond
1 msk strösocker
1 tsk crema di balsamico
1 tsk majsstärkelse
1/2 dl vatten
2 msk sesamolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 burk skivade bambuskott (à ca 200 g)
2 finskurna salladslökar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2082 KJ / 498 kCal
Fett12 g
Salt5 g
Kolhydrater62 g
Protein33 g
Kommentarer
Mera sås och lite tam
Mikael
2025-01-19Supergott. Jag brukar göra så att för att undvika att kött blir segt (kokar i sin egna vätska) så hettar jag upp pannan på max spätta med en olja som tål det, typ raps tills det ryker. Sen ta delar av köttet och stek snabbt i omgångar. Samma med grönsaker. Sen inte för lång tid ihop med såsen sen för då blir det ändå kokt liksom. Se till till att jag timing med ris/nudlar håller. Se upp med att brandlarmet kan gå, för det ryker något väldigt. Spisfläkt på max.
Lars
2025-01-03Jättegott! Det svåra var att undvika att köttet blev segt. Vi hade ingen broccoli så vi tog spetskål och Pak Choi tillsammans med paprikan och bambuskotten istället. Det funkade det med! Såsen var supergod!
Annika
2024-03-13