Wokad biff med bambuskott
Laga thailändsk wokad biff med bambuskott och asiatisk sås. En härlig wok med ryggbiff, lök, broccoli, paprika och bambuskott i en ljuvlig sås av soja, ostronsås och balsamico. Servera woken med ris och du har en härlig middag framför dig!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port jasminris eller äggnudlar
ca 450 g ryggbiff
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 broccoli
1/2 röd paprika
Sås
1 dl ostronsås
2 msk japansk soja
1 msk konc oxfond
1 msk strösocker
1 tsk crema di balsamico
1 tsk majsstärkelse
1/2 dl vatten
2 msk sesamolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 burk skivade bambuskott (à ca 200 g)
2 finskurna salladslökar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2082 KJ / 498 kCal
Fett12 g
Salt5 g
Kolhydrater62 g
Protein33 g
Kommentarer
Jättegott! Det svåra var att undvika att köttet blev segt. Vi hade ingen broccoli så vi tog spetskål och Pak Choi tillsammans med paprikan och bambuskotten istället. Det funkade det med! Såsen var supergod!
Annika
2024-03-13Supergott!!! La till vattenkastanjer som vi älskar!
Marian
2023-02-24Jag gjorde den en gång när barnbarnen var på besök med övernattning. Äldsta grabben blev så förtjust så varje gång man frågar vad dom vill ha till middag så är det:- farfars älgbiffgryta med bambuskott!
Michael
2022-10-08