Wok med äggnudlar och fläskfilé

Thailändsk nudelwok är en smakrik och enkel vardagsmiddag, som smakar minst lika bra i matlådan dagen efter! Här får äggnudlarna sällskap av fläskfilé, broccoli, vitkål och morot, och den goda woksåsen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Ingredienser
4 portioner
250 g äggnudlar
1 msk neutral olja
2 vitlöksklyftor
1/2 broccoli
150 g vitkål
150 g morot
500 g fläskfilé
2 msk konc kycklingfond
1 msk strösocker
1 msk sesamolja
1 dl ostronsås
1 msk japansk soja
2 msk kinesisk soja
1 krm svartpeppar
1/2 dl vatten
3 msk neutral olja
Vid servering
färsk koriander (à ca 20-25 g)
salladslök
Gör så här
00:05:00
00:07:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2342 KJ / 561 kCal
Fett22 g
Salt5 g
Kolhydrater51 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
var kommer ägget in någonstans
Johnny
2025-04-21Hej Johnny! I det här receptet används nudlar gjorda med ägg där av namnet på rätten. Annars finns det tex ris- och glasnudlar. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-04-21Lätt och smakrikt! Lade i chili, ingefära och svamp också.
Jesper
2025-03-10Riktigt gott och barnen på 2 och 4 älskade det! Tog lite extra broccoli, vitkål och morot och skippade sockret men i övrigt som i receptet och kan inte hålla med om att det blev för salt då.
Jonna
2025-02-26