Wiggo JERK Chicken Wrap

7
0
Wiggo JERK Chicken Wrap

Wiggo JERK Chicken Wrap är ett ganska avancerat recept som garanterat blir en storfavorit hos wrap- och kycklingälskare. Kraftfulla smaker av chili, vitlök, ingefära och muskot möter mjukare toner av bulgur, dragoncrème och varma tortillabröd.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Wiggo JERK Chicken Wrap

Ingredienser

4 portioner
1 grillad kyckling (à ca 700 g)
4 dl bulgur
3 morötter (3 st motsvarar ca 200 g)
1 gul lök
1 tsk farinsocker
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 förp mjuka tortillabröd (à 340 g)

Jerkglaze

6 röda paprikor (6 st motsvarar ca 1 kg)
6 röda chilifrukter
2 vitlöksklyftor
1 tsk färskriven ingefära
1 tsk malen kryddpeppar
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk riven muskot
2 msk färskpressad limejuice
1 tsk soja
2 tsk rapsolja
1 1/2 msk farinsocker
2 tsk vatten
1 tsk vinäger
1 1/2 tsk salt

Dragoncrème

2 msk hackad färsk dragon eller torkad dragon (2 msk färsk motsvarar 2 tsk torkad)
1 liten vitlöksklyfta
1 påse babyspenat (à 65 g)
1 msk olivolja
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
färskpressad citronjuice
salt och peppar

För alla

Gör äggfri: använd äggfri majonäs.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med glutenfri grynprodukt, använd glutenfria trotillabröd. 
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer