Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Wiggo JERK Chicken Wrap

(25)
1-4 TIM | Avancerad
Kommentarer

Wiggo JERK Chicken Wrap är ett ganska avancerat recept som garanterat blir en storfavorit hos wrap- och kycklingälskare. Kraftfulla smaker av chili, vitlök, ingefära och muskot möter mjukare toner av bulgur, dragoncrème och varma tortillabröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Glaze: Dela och kärna ur paprika och chili. Skala vitlöken.
  2. Lägg paprika, chili och vitlök 30 sekunder i en kastrull med kokande vatten. Häll av och mixa med övriga ingredienser förutom vinäger och salt till glazen i matberedare eller med stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen och sjud ca 10 minuter. Krydda med vinäger och salt.
  3. Rensa kycklingen fri från skinn och ben. Blanda kycklingen med glazen och låt marinera medan bulgursalladen görs.
  4. Sätt ugnen på 250°C.
  5. Koka bulgurn enligt anvisning på paketet.
  6. Skala och skär morot i stavar och gul lök i klyftor. Lägg i en ugnssäker form. Strö över farinsocker och ringla över olja. Krydda med salt och peppar, rör runt. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och sätt ugnen på grill.
  7. Lägg kycklingen med glazen i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen ca 5 minuter.
  8. Blanda bulgurn med de rostade grönsakerna.
  9. Dragoncrème: Skala och skär vitlöken i mindre bitar. Mixa vitlök, dragon, spenat och olivolja med stavmixer. Blanda med majonnäs och crème fraiche. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.
  10. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen. Fördela bulgurblandning, den varma kycklingen och dragoncrème på tortillabröden. Vik ihop varje till en wrap.

För alla

Gör äggfri: använd äggfri majonäs.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med glutenfri grynprodukt, använd glutenfria trotillabröd. 
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(25)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 grillad kyckling (à ca 700 g)
  • 4 dl bulgur
  • 3 morötter (3 st motsvarar ca 200 g)
  • 1 gul lök
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 förp mjuka tortillabröd (à 340 g)
Jerkglaze
  • 6 röda paprikor (6 st motsvarar ca 1 kg)
  • 6 röda chilifrukter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk färskriven ingefära
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1/2 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk riven muskot
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 tsk soja
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 1/2 msk farinsocker
  • 2 tsk vatten
  • 1 tsk vinäger
  • 1 1/2 tsk salt
Dragoncrème
  • 2 msk hackad färsk dragon eller torkad dragon (2 msk färsk motsvarar 2 tsk torkad)
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • färskpressad citronjuice
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan