Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Minttoppar

Minttoppar är en kakvariant av populära julgodiset mintkyssar. En kaka med frisk smak av pepparmint från pepparmyntsolja i fyllningen av mörk choklad. Fräscha småkakor till adventsminglet, kaffet efter julbordet eller att slå in som en ätbar julklapp när du går bort på fest.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Blanda florsocker, matfett, potatis- och vetemjöl och arbeta ihop till en deg.
  3. Rulla små kulor av degen och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i kakans mitt.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
  5. Garnering: Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn. Blanda chokladen med pepparmintsarom.
  6. Fyll fördjupningen i kakan med choklad. Låt det stelna.

För alla

Minttopparna är fria från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt finmjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Använd ev mjölkfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Använd mjölkfri choklad.

Tips

Om kakorna ska frysas så fyll dem inte med choklad utan gör det vid serveringen.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 1/2 dl florsocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
Garnering
  • 50 g mörk choklad
  • 3 droppar pepparmintarom
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?