Blåbärssnittar med citronglasyr
Prova ett recept på glutenfria blåbärssnittar du sent kommer glömma! Dessa goda snittar är både vackra att titta på och enkla att baka. En glutenfri mördegssnitt fylls med blåbärsfyllning och toppas med citronglasyr.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020
Ingredienser
ca 30 st
Deg
200 g kallt smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
500 g potatismjöl
1 tsk malen ingefära
4 msk psylliumhusk
3 - 4 msk kallt vatten
1 1/2 dl blåbärssylt
1 1/2 tsk potatismjöl
Glasyr
2 dl florsocker
2 msk färskpressad citronjuice
ca 1 msk vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per blåbärssnitt.
Energi614 KJ / 147 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater23 g
Protein0.1 g
Kommentarer
Skulle läst kommentarerna här först, innan jag bakade ur Buffé. Supertorra och smaklösa (inte en hint av ingefäran känns). Enda pluset är att de faktiskt håller ihop, vilket sällan brukar vara fallet med glutenfritt.
Paula elisabet
2020-12-04Rekommenderas inte. Smaklösa, torra och hårda i botten. Finns mycket bättre och godare glutenfria kakor.
Sandra
2020-07-06Blev vackra och goda i smaken. Men blev väldigt torra och smuliga, vilket det av erfarenhet blir när det endast är potatismjöl i receptet. Tyvärr inte ett recept jag gör igen.
Moa
2020-06-16