UNDER 60 MIN | Medel

Blåbärssnittar med citronglasyr

Prova ett recept på glutenfria blåbärssnittar du sent kommer glömma! Dessa goda snittar är både vackra att titta på och enkla att baka. En glutenfri mördegssnitt fylls med blåbärsfyllning och toppas med citronglasyr.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Skär smöret i tärningar. Arbeta ihop smör, vaniljsocker, socker, potatismjöl, ingefära, psylliumhusk och vatten i en matberedare eller för hand till en fast deg. Platta till degen och lägg i en plastpåse och låt vila i kylen 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Forma degen till två platta längder ca 35 cm långa på en bakplåtspappersklädd plåt. Gör en fördjupning i mitten på längderna med fingret. Blanda sylt och potatismjöl och lägg i fördjupningen. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter. Låt svalna lite.
  4. Glasyr: Blanda ihop florsocker, citronjuice och vatten till en jämn glasyr. Ringla glasyren över längderna och skär på snedden till ca 2–3 cm breda snittar. Låt svalna.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per blåbärssnitt.

Ingredienser

Portioner: ca 30 st
Deg
  • 200 g kallt smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 500 g potatismjöl
  • 1 tsk malen ingefära
  • 4 msk psylliumhusk
  • 3 - 4 msk kallt vatten
  • 1 1/2 dl blåbärssylt
  • 1 1/2 tsk potatismjöl
Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • ca 1 msk vatten

Näringsvärde
Per portion

Energi 614 kJ / 147 kCal