Blåbärssnittar med citronglasyr

12
6
Blåbärssnittar med citronglasyr

Prova ett recept på glutenfria blåbärssnittar du sent kommer glömma! Dessa goda snittar är både vackra att titta på och enkla att baka. En glutenfri mördegssnitt fylls med blåbärsfyllning och toppas med citronglasyr.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Blåbärssnittar med citronglasyr

Ingredienser

ca 30 st

Deg

200 g
kallt smör
1 tsk
vaniljsocker
1 dl
strösocker
500 g
potatismjöl
1 tsk
malen ingefära
4 msk
psylliumhusk
3 - 4 msk
kallt vatten
1.5 dl
blåbärssylt
1.5 tsk
potatismjöl

Glasyr

2 dl
florsocker
2 msk
färskpressad citronjuice
ca 1 msk
vatten

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per blåbärssnitt.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Paula elisabet

12/4/2020

Skulle läst kommentarerna här först, innan jag bakade ur Buffé. Supertorra och smaklösa (inte en hint av ingefäran känns). Enda pluset är att de faktiskt håller ihop, vilket sällan brukar vara fallet med glutenfritt.

Sandra

7/6/2020

Rekommenderas inte. Smaklösa, torra och hårda i botten. Finns mycket bättre och godare glutenfria kakor.

Moa

6/16/2020

Blev vackra och goda i smaken. Men blev väldigt torra och smuliga, vilket det av erfarenhet blir när det endast är potatismjöl i receptet. Tyvärr inte ett recept jag gör igen.

Näringsvärde per portion

Energi 614 KJ / 147 kCal
Fett 6 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 23 g
Protein 0.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept