Blåbärssnittar med citronglasyr

Betyg 1.9 av 5.
19 personer har röstat
6
Blåbärssnittar med citronglasyr

Prova ett recept på glutenfria blåbärssnittar du sent kommer glömma! Dessa goda snittar är både vackra att titta på och enkla att baka. En glutenfri mördegssnitt fylls med blåbärsfyllning och toppas med citronglasyr.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Blåbärssnittar med citronglasyr

Ingredienser

ca 30 st

Deg

200 g kallt smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
500 g potatismjöl
1 tsk malen ingefära
4 msk psylliumhusk
3 - 4 msk kallt vatten
1 1/2 dl blåbärssylt
1 1/2 tsk potatismjöl

Glasyr

2 dl florsocker
2 msk färskpressad citronjuice
ca 1 msk vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.9 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Skulle läst kommentarerna här först, innan jag bakade ur Buffé. Supertorra och smaklösa (inte en hint av ingefäran känns). Enda pluset är att de faktiskt håller ihop, vilket sällan brukar vara fallet med glutenfritt.

Paula elisabet

2020-12-04

Rekommenderas inte. Smaklösa, torra och hårda i botten. Finns mycket bättre och godare glutenfria kakor.

Sandra

2020-07-06

Blev vackra och goda i smaken. Men blev väldigt torra och smuliga, vilket det av erfarenhet blir när det endast är potatismjöl i receptet. Tyvärr inte ett recept jag gör igen.

Moa

2020-06-16

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per blåbärssnitt.
Energi614 KJ / 147 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater23 g
Protein0.1 g

Testa liknande recept

Dödskallekakor
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enhörningstårta
Betyg 4.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokosrutor med blåbärsglasyr
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kaka med blåbärssylt och havregrynstäcke
Betyg 2.8 av 5.
81 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Renytterfilé med chili, chevrekräm och betor
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sjörövartårta
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga