Wienerstänger

Betyg 2.9 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Wienerstänger

Wienerstänger eller syltsnittar som dessa småkakor också kallas för är enkla att baka och försvinnande goda till fikat. Du fyller dem med valfri sylt, exempelvis med jordgubbssylt eller hallonsylt, toppar med florsockerglasyr och skär i sneda snittar.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Wienerstänger

Ingredienser

ca 40 kakor
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1 dl potatismjöl (1 dl motsvarar 80 g)
1 dl strösocker
1 krm salt
200 g kylskåpskallt tärnat smör
1 - 1 1/2 dl jordgubbssylt
1/2 dl florsocker
några droppar vatten

Gör så här

00:14:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Rätt goda kakor, men konsistensen blev lite väl smulig. Var svårt att transportera till fikan på jobbet.

    Robert

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Energi354 KJ / 85 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater11 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Hjärtkakor
    Betyg 3.9 av 5.164 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Strassburgare
    Betyg 4 av 5.68 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blåbärssnittar med citronglasyr
    Betyg 1.9 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minttoppar
    Betyg 3.3 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gräddtårta
    Betyg 4 av 5.64 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spröda citronkakor
    Betyg 3.4 av 5.120 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad