Wienerbröd

Hemgjorda frasiga wienerbröd att imponera på vid kaffebordet. Lägg tid på att kavla in smöret och låt degen vila för riktigt frasiga wienerbröd. Fyll bröden med vaniljkräm. Få smaker slår just riktigt frasiga, härliga wienerbröd.

Gör så här
00:10:00
00:10:00
01:00:00
00:07:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi682 KJ / 163 kCal
Fett9 g
Salt0.3 g
Kolhydrater18 g
Protein2 g
Kommentarer
3 stmer smör är min önskan o smöret ska bres ut över två tredjedelar av degen, sen viker man in den utan smlr först sen tar man abdra sidan ifrån abdra hpllet med smör på och viker in den överst, vänd skarven mot dig o kavla ut igen o vik in en tredjedel ifrån vardwra håll en fyra gånger tilk o lägg degen i frysen efter varje vikomgång ca 20-30 min, så vill jag tri att dom blir mycket bättre, bara tips så klart
Anna-lena
ni har glömt att skriva 375 g smör som ska kavlas in över två tredjedelar av degen då blir resultatet något helt a nnat
Anna-lena
Den var bra, men hade varit bättre om man hade kunnat se en bild hur man ska vika
Maria