Saffranskrans med mörk choklad
Ingen jul utan saffransbullar! Imponera på fikagästerna med denna vackra och oemotståndliga saffranskrans med en gyllene vetedeg och en fyllning på mörk choklad. Avsluta med att dekorera kransen med glasyr.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023
Ingredienser
2 kransar
25 g färsk jäst
3 1/2 dl mjölk
1 förp saffran (0,5 g)
10 dl vetemjöl (600 g)
1 dl strösocker
1 tsk salt
100 g rumstempererat smör
1 ägg
uppvispat ägg till pensling
Fyllning
200 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
1 msk vaniljsocker
100 g hackad mörk choklad
Glasyr
2 dl florsocker
2 msk kallt vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per krans.
Energi13932 KJ / 3330 kCal
Fett153 g
Salt5.56 g
Kolhydrater441 g
Protein40 g
Kommentarer
Fråga, kan man göra den färdig och frysa in utan glasyr?
Anette
2024-10-27Hej Anette! Det går bra! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-28Så god!
Elsa
2024-10-27Så gott! Det här är klart en stor favorit! Tack för smaskigt recept!
Margareta
2024-09-05