Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Whisky- och lingonsill

En spännande sillvariant kryddad med whisky och lingon, som läggs in tillsammans med skivad lök och morotsslantar. Förbered whisky- och lingonsillen ett dygn innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull.
  2. Skala och skär morötterna i slantar. Skala och skär löken i skivor. Lägg morot och lök i lagen. Låt kallna.
  3. Tillsätt whisky och lingon till lagen.
  4. Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Lägg sillen i en glasburk. Häll på lagen och sätt på lock. Låt stå i kylen 1 dygn före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 burkar inläggningssill (à 420 g)
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 morötter
  • 1 liten gul lök
  • 1 1/2 dl whisky
  • 1 dl frysta lingon
Lägg till i inköpslistan