Wasabigurka med krispig purjolök
Wasabin med sin distinkta smak, som påminner om pepparrot, passar perfekt att använda när du marinerar gurkan. Servera detta med tändstiksstora bitar av friterad purjolök för krisp till rätten. Passar perfekt som tillbehör till många asiatiska sallader och andra smårätter.
Ingredienser
4 bufféportioner
250 g snackgurka
Marinad
4 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1/2 msk wasabipasta
1/2 msk sesamfrön (gärna svarta)
Friterad purjolök
1/3 purjolök (1/3 purjo motsvarar ca 100 g)
5 dl frityrolja
salt
1 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi511 KJ / 122 kCal
Fett10 g
Salt3 g
Kolhydrater5 g
Protein3 g
Kommentarer