Wasabigurka med krispig purjolök

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Wasabigurka med krispig purjolök

Wasabin med sin distinkta smak, som påminner om pepparrot, passar perfekt att använda när du marinerar gurkan. Servera detta med tändstiksstora bitar av friterad purjolök för krisp till rätten. Passar perfekt som tillbehör till många asiatiska sallader och andra smårätter. 

Gurka upplagd i en liten skål med fint strimlad friterad purjolök och sesamfrön uppepå

Ingredienser

4 bufféportioner
250 g snackgurka

Marinad

4 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1/2 msk wasabipasta
1/2 msk sesamfrön (gärna svarta)

Friterad purjolök

1/3 purjolök (1/3 purjo motsvarar ca 100 g)
5 dl frityrolja
salt
1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

00:15:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi511 KJ / 122 kCal
Fett10 g
Salt3 g
Kolhydrater5 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Pommes
    Betyg 2.4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Friterad lök
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frityrsmet
    Betyg 3.6 av 5.122 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Friterad camembert med hjortron
    Betyg 4.6 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Potatischips med riven ost
    Betyg 4.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Morotschips
    Betyg 4.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad