Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bakad rotselleri i brynt smör

Rotselleri gör sig bäst när den får bakas länge i ugn. I rotsellerins skal sitter massor av smak, så låt det vara kvar och ta bara bort rotfästet. Denna rätt går utmärkt att förbereda dagen innan festen. Skeda över brynt smör som fått smak av lök och vitlök vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär bort rotfästet och skrubba rotsellerin helt ren från jord. Svep in den i aluminiumfolie, se till att det är helt tätt.
  3. Lägg rotsellerin i ugnen. Baka i ugnen 1–2 timmar eller tills sellerin har en innertemperatur på 98°C.
  4. Skala och skiva löken fint. Skala och finhacka vitlöken.
  5. Bryn smöret i en liten kastrull. Lägg i lök och vitlök och låt fräsa på medelvärme tills de mjuknar.
  6. Skär rotsellerin i klyftor. Skeda över smör och strö över persilja och finriven parmesan. 

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Om du vill göra rotsellerin i förväg går den utmärkt att värma upp i ugnen på 150°C i ca 30 minuter innan servering. Även smöret går att förbereda för att sedan värmas upp i kastrull innan servering.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 rotselleri (à 500 g)
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g smör
  • salt
  • hackad persilja att strö över
  • 1/2 dl finriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Vi har problem att visa saldo för vissa användare i ICA Handla appen och att felsökning pågår.