Bakad rotselleri i brynt smör
Rotselleri gör sig bäst när den får bakas länge i ugn. I rotsellerins skal sitter massor av smak, så låt det vara kvar och ta bara bort rotfästet. Denna rätt går utmärkt att förbereda dagen innan festen. Skeda över brynt smör som fått smak av lök och vitlök vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021
Ingredienser
6 portioner
1 rotselleri (à ca 800 g)
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
50 g smör
1/2 dl finriven parmesan
hackad persilja att strö över
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska göra rätten iveckan, gjorde det ofta på 80-talet, har helt glömt denna rätt, så tack.
Annika
2024-07-07Det blev väldigt gott, kul att prova på rotselleri på nytt sätt.
Ronald
2024-03-03Rotselleri och lamm är underbart gott ihop!
Ulla
2023-10-26