Bakad rotselleri i brynt smör

Betyg 4.4 av 5.
90 personer har röstat
17
Bakad rotselleri i brynt smör

Rotselleri gör sig bäst när den får bakas länge i ugn. I rotsellerins skal sitter massor av smak, så låt det vara kvar och ta bara bort rotfästet. Denna rätt går utmärkt att förbereda dagen innan festen. Skeda över brynt smör som fått smak av lök och vitlök vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Bakad rotselleri i brynt smör

Ingredienser

6 portioner
1 rotselleri (à ca 800 g)
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
50 g smör
1/2 dl finriven parmesan
hackad persilja att strö över

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
90 personer har röstat

Kommentarer

Suverän rätt! Använder ofta istället för ris/potatis/pasta. Funkar utan schalottenlök om den saknas i skafferiet 😜

Fia

2024-10-19

Ska göra rätten iveckan, gjorde det ofta på 80-talet, har helt glömt denna rätt, så tack.

Annika

2024-07-07

Det blev väldigt gott, kul att prova på rotselleri på nytt sätt.

Ronald

2024-03-03

Testa liknande recept

Rotselleririsotto med trattkantareller och brysselkål
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Helgrillad rotselleri och pumpa med schalottensmör
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotselleridipp på smörstekt levain
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade rotfrukter med broccoli och shiitake
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga