Bakad rotselleri i brynt smör

44
3 Klimatsmart
Bakad rotselleri i brynt smör

Rotselleri gör sig bäst när den får bakas länge i ugn. I rotsellerins skal sitter massor av smak, så låt det vara kvar och ta bara bort rotfästet. Denna rätt går utmärkt att förbereda dagen innan festen. Skeda över brynt smör som fått smak av lök och vitlök vid servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Bakad rotselleri i brynt smör

Ingredienser

6 portioner
1
rotselleri (à 500 g)
1
bananschalottenlök
1
vitlöksklyfta
50 g
smör
-
salt
-
hackad persilja att strö över
1/2 dl
finriven parmesanost

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Om du vill göra rotsellerin i förväg går den utmärkt att värma upp i ugnen på 150°C i ca 30 minuter innan servering. Även smöret går att förbereda för att sedan värmas upp i kastrull innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

44

Kommentarer

Naim

2018-06-12

Mums !

Karin

2017-12-29

1.105 kg innetemperatur 98 grader, var det?

Karin

2017-12-28

MUMS

Näringsvärde per portion

Energi 443 KJ / 106 kCal
Fett 8 g
Salt 1.44 g
Kolhydrater 4 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept