Bakad rotselleri i brynt smör

64
8
Bakad rotselleri i brynt smör

Rotselleri gör sig bäst när den får bakas länge i ugn. I rotsellerins skal sitter massor av smak, så låt det vara kvar och ta bara bort rotfästet. Denna rätt går utmärkt att förbereda dagen innan festen. Skeda över brynt smör som fått smak av lök och vitlök vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Bakad rotselleri i brynt smör

Ingredienser

6 portioner
1 rotselleri (à ca 800 g)
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
50 g smör
1/2 dl finriven parmesan
hackad persilja att strö över

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt parmesanost mot mjölproteinfri ersättningsprodukt.

Receptet har uppdaterats november 2021.

Gör så här

Tips

Om du vill göra rotsellerin i förväg går den utmärkt att värma upp i ugnen på 150°C i ca 30 minuter innan servering. Även smöret går att förbereda för att sedan värmas upp i kastrull innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Åsa

2021-12-25

Lyfter fram smakerna i rotsellerin på ett positivt sätt!

Marit

2021-12-22

Gör puré/timbal. Blanda i löksmöret samt två uppvisppade ägg.

Mica

2021-12-05

Låter gott men som orutinerad rotsellerikonsument undrar jag vad man serverar till.

Redaktionen ICAse

2021-12-06

Hej Mica! Bakad rotselleri är jättegott som tillbehör till fisk, fågel eller kött och även till vegorätter. Du kan tänka att rotsellerin passar till det mesta som du skulle servera potatis till. 😊 Hälsningar Elina