Selleri- och äppelsallad med valnötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Selleri- och äppelsallad med valnötter

Här är en härlig och krämig selleri- och äppelsallad med valnötter som är ett delikat tillbehör till de flesta kötträtter och framförallt till kallskuret. Salladen är enkel att göra så testa redan ikväll!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär rotselleri i fina stavar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 2–3 minuter.
  2. Dela, kärna ur och skär äpple i fina stavar. Häll av rotsellerin och blanda med äpplet, majonnäs och crème fraiche. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg upp i en skål och garnera med grovhackade valnötter.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: använd äggfri majonäs.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Waldorfsallad är en klassiker till kallt kött, som rostbiff, skinka eller kalkon.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rotselleri
  • lättsaltat vatten
  • 1 äpple
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • grovhackade valnötter
Lägg till i inköpslistan