Waldorfsallad

Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Waldorfsallad

Krispig och fräsch Waldorfsallad med gräddfil, äggulor, fransk senap, rotselleri, valnötter och äpplen. Servera på några romansalladsblad. Fräsch som lunch eller tillbehör på julbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Waldorfsallad

Ingredienser

4 portioner
1 dl gräddfil
2 äggulor
2 tsk dijonsenap
300 g rotselleri
2 dl valnötter
2 syrliga äpplen
salt
svartpeppar
romansalladsblad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • En magrare variant av den Waldorfsallad, jag gjort tidigare, vilken baserades på majonnäs och vispgrädde.( Jag har för mig att det var originalreceptet från Waldorf Astoria) Den här magrare varianten var utsökt och lättgjord. Min favorit till rökt kalkon, ungtupp och varmrökt lax/öring ett tag framöver.****

    Ture

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan romansalladsblad.
Energi1030 KJ / 246 kCal
Fett19 g
Salt0.5 g
Kolhydrater12 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Knäckbräck i mikron
    Betyg 2.9 av 5.68 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rotsellerisallad med valnötssmul
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Solig halloumi
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokosbollar med lime
    Betyg 3.2 av 5.73 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad