Vörtbröd är ett måste till jul, en riktig klassiker på julbordet! Det kryddiga, saftiga matbrödet är bakat med rågsikt, sirap, porter och vörtmix. I vårt recept har vi dessutom tillsatt goda russin som bidrar med sötma och smak.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2019
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten per limpa.
Kommentarer
Ann-louise
2020-12-28Jag brukar inte baka bröd efter recept, men tänkte att jag gör ett undantag. Jag lyckades nästan baka efter vad som stod, jag råkade bara lägga i även russinvattnet, dvs den deciliter vatten som russinen legat i. Men det gjorde nog bara det hela än bättre, nu fick jag med den smaken med. La i lite extra mjöl bara. Ett helt suveränt bröd som fick stående ovationer av vuxna såväl som barn.
Jonas
2020-12-24Lina: Funkar alldeles utmärkt att skära bröd med en vass kockkniv. Smular mindre. :)
Sofie
2020-12-23Bakar detta brödet för andra året i rad nu. Tack för ett kanonrecept!