Vörtbröd med russin

Vörtbröd är ett måste till jul, en riktig klassiker på julbordet! Det kryddiga, saftiga matbrödet är bakat med rågsikt, sirap, porter och vörtmix. I vårt recept har vi dessutom tillsatt goda russin som bidrar med sötma och smak.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Ingredienser
2 limpor
3 dl porter
50 g färsk jäst
1 påse vörtmix (à 75 g)
6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
1 dl russin
1 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 dl mörk sirap
4 dl rågsikt (4 dl motsvarar ca 220 g)
3/4 msk salt
Pensling
1/2 dl sirap
2 msk vatten
Gör så här
00:10:00
00:30:00
00:10:00
00:05:00
00:10:00
01:00:00
00:05:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten per limpa.
Energi7248 KJ / 1732 kCal
Fett29 g
Salt10 g
Kolhydrater317 g
Protein29 g
Kommentarer
Så gott vörtbröd! Sirapsblandningen på de nygräddade limporna skippar jag för det blev så kladdigt.
Catharina
2024-12-27Blev så nöjd!
Berit
2024-12-24Dabbade mig genom att jag lyckades kryssa i rutan för när rapsolja o s v skulle i. Tyckte det blev konstigt så istället för den första jäsningen så stjälpte jag i allt och lät maskinen gå. Sen fick degen jäsa lite längre första gången. Blev ett jättefint och bröd till slut men gillade inte kladdet som blev efter sirapblandningen så den skippar jag nästa gång.
Eva-lotta
2024-12-23