Vörtbröd med russin

57
24
Vörtbröd med russin

Vörtbröd är ett måste till jul, en riktig klassiker på julbordet! Det kryddiga, saftiga matbrödet är bakat med rågsikt, sirap, porter och vörtmix. I vårt recept har vi dessutom tillsatt goda russin som bidrar med sötma och smak.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Vörtbröd med russin

Ingredienser

2 limpor
3 dl
porter
50 g
färsk jäst
1
påse vörtmix (à 75 g)
6 dl
vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
1 dl
russin
1 dl
vatten
1/2 dl
rapsolja
1 dl
mörk sirap
4 dl
rågsikt (4 dl motsvarar ca 220 g)
3/4 msk
salt

Pensling

1/2 dl
sirap
2 msk
vatten

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten per limpa.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Ann-louise

2020-12-28

Jag brukar inte baka bröd efter recept, men tänkte att jag gör ett undantag. Jag lyckades nästan baka efter vad som stod, jag råkade bara lägga i även russinvattnet, dvs den deciliter vatten som russinen legat i. Men det gjorde nog bara det hela än bättre, nu fick jag med den smaken med. La i lite extra mjöl bara. Ett helt suveränt bröd som fick stående ovationer av vuxna såväl som barn.

Jonas

2020-12-24

Lina: Funkar alldeles utmärkt att skära bröd med en vass kockkniv. Smular mindre. :)

Sofie

2020-12-23

Bakar detta brödet för andra året i rad nu. Tack för ett kanonrecept!

Näringsvärde per portion

Energi 7248 KJ / 1732 kCal
Fett 29 g
Salt 10 g
Kolhydrater 317 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept