Vörtbröd med pomerans och ingefära
![Vörtbröd med pomerans och ingefära](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_65173/cf_259/vortbrod_med_pomerans_och_ingefara.jpg)
Ett vörtbröd med inte alltför utpräglad smak av vört och som därför går bra att baka under hela året. Innehåller bland annat mörk sirap, pomeransskal och ingefära.
![Vörtbröd med pomerans och ingefära](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_65173/cf_259/vortbrod_med_pomerans_och_ingefara.jpg)
Ingredienser
2 bröd
50 g smör eller margarin
1 flaska porter (à 33 cl)
1 flaska julmust (à 33 cl)
1 pkt jäst (à 50 g)
1 dl mörk sirap
1/2 msk pomeransskal
1 tsk malen ingefära
1 tsk salt
1 1/3 l rågsikt
7 dl vetemjöl
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott bröd - har dock bytt ut pomeransen mot en halv ask syltade apelsinskal.
Sofia
2023-12-02@Jan Blomquist. Om du läser punkt ett igen så ser du att man tar lite vätska där och resten i punkt två.
Kristoffer
2011-12-162.Tillsätt resten av degvätskan. Vilken resterande degvätska?
Jan
2011-12-13