Vörtbröd med pomerans och ingefära
Ett vörtbröd med inte alltför utpräglad smak av vört och som därför går bra att baka under hela året. Innehåller bland annat mörk sirap, pomeransskal och ingefära.
Ingredienser
2 bröd
50 g smör eller margarin
1 flaska porter (à 33 cl)
1 flaska julmust (à 33 cl)
1 pkt jäst (à 50 g)
1 dl mörk sirap
1/2 msk pomeransskal
1 tsk malen ingefära
1 tsk salt
1 1/3 l rågsikt
7 dl vetemjöl
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott bröd - har dock bytt ut pomeransen mot en halv ask syltade apelsinskal.
Sofia
2023-12-02@Jan Blomquist. Om du läser punkt ett igen så ser du att man tar lite vätska där och resten i punkt två.
Kristoffer
2011-12-162.Tillsätt resten av degvätskan. Vilken resterande degvätska?
Jan
2011-12-13