Ett vörtbröd med inte alltför utpräglad smak av vört och som därför går bra att baka under hela året. Innehåller bland annat mörk sirap, pomeransskal och ingefära.
Ingredienser
2 bröd
50 g smör eller margarin
1 flaska porter (à 33 cl)
1 flaska julmust (à 33 cl)
1 pkt jäst (à 50 g)
1 dl mörk sirap
1/2 msk pomeransskal
1 tsk malen ingefära
1 tsk salt
1 1/3 l rågsikt
7 dl vetemjöl
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3.3 av 5.
2727 personer har röstat
12 st
Kommentarer
@Jan Blomquist. Om du läser punkt ett igen så ser du att man tar lite vätska där och resten i punkt två.
Kristoffer
2011-12-16
2.Tillsätt resten av degvätskan.
Vilken resterande degvätska?
Jan
2011-12-13
Martin! Då får jag testa det julen 2009! Hur mycket nejlikor och kardemumma ska jag ha i då?
Kommentarer
@Jan Blomquist. Om du läser punkt ett igen så ser du att man tar lite vätska där och resten i punkt två.
Kristoffer
2011-12-162.Tillsätt resten av degvätskan. Vilken resterande degvätska?
Jan
2011-12-13Martin! Då får jag testa det julen 2009! Hur mycket nejlikor och kardemumma ska jag ha i då?
Kristoffer
2009-01-08