Vörtbröd med pomerans och ingefära

Betyg 3.4 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Vörtbröd med pomerans och ingefära

Ett vörtbröd med inte alltför utpräglad smak av vört och som därför går bra att baka under hela året. Innehåller bland annat mörk sirap, pomeransskal och ingefära.

Vörtbröd med pomerans och ingefära

Ingredienser

2 bröd
50 g smör eller margarin
1 flaska porter (à 33 cl)
1 flaska julmust (à 33 cl)
1 pkt jäst (à 50 g)
1 dl mörk sirap
1/2 msk pomeransskal
1 tsk malen ingefära
1 tsk salt
1 1/3 l rågsikt
7 dl vetemjöl

Gör så här

00:40:00
00:30:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.29 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott bröd - har dock bytt ut pomeransen mot en halv ask syltade apelsinskal.

Sofia

2023-12-02

@Jan Blomquist. Om du läser punkt ett igen så ser du att man tar lite vätska där och resten i punkt två.

Kristoffer

2011-12-16

2.Tillsätt resten av degvätskan. Vilken resterande degvätska?

Jan

2011-12-13

Testa liknande recept

Martins enkla surdegsbröd
Betyg 4.1 av 5.89 personer har röstat
Receptet har 42 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vörtbröd eller bullar
Betyg 3.7 av 5.52 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vörtbröd
Betyg 4.2 av 5.64 personer har röstat
Receptet har 20 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Mandel- och pomeransbröd
Betyg 3.4 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gotlandslimpa
Betyg 4.3 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Klassisk gotlandslimpa
Betyg 2.9 av 5.37 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad