Ett vörtbröd med inte alltför utpräglad smak av vört och som därför går bra att baka under hela året. Innehåller bland annat mörk sirap, pomeransskal och ingefära.
Ingredienser
2 bröd
50
g
smör eller margarin
1
flaska porter (à 33 cl)
1
flaska julmust (à 33 cl)
1
pkt jäst (à 50 g)
1
dl
mörk sirap
1/2
msk
pomeransskal
1
tsk
malen ingefära
1
tsk
salt
1 1/3
l
rågsikt
7
dl
vetemjöl
Gör så här
Vad tyckte du om receptet?
27
12 st
Kommentarer
Kristoffer
2011-12-16
@Jan Blomquist. Om du läser punkt ett igen så ser du att man tar lite vätska där och resten i punkt två.
Jan
2011-12-13
2.Tillsätt resten av degvätskan.
Vilken resterande degvätska?
Kristoffer
2009-01-08
Martin! Då får jag testa det julen 2009! Hur mycket nejlikor och kardemumma ska jag ha i då?
Kommentarer
Kristoffer
2011-12-16@Jan Blomquist. Om du läser punkt ett igen så ser du att man tar lite vätska där och resten i punkt två.
Jan
2011-12-132.Tillsätt resten av degvätskan. Vilken resterande degvätska?
Kristoffer
2009-01-08Martin! Då får jag testa det julen 2009! Hur mycket nejlikor och kardemumma ska jag ha i då?