Vörtbröd med pomerans och ingefära

27
12
Vörtbröd med pomerans och ingefära

Ett vörtbröd med inte alltför utpräglad smak av vört och som därför går bra att baka under hela året. Innehåller bland annat mörk sirap, pomeransskal och ingefära.

Vörtbröd med pomerans och ingefära

Ingredienser

2 bröd
50 g smör eller margarin
1 flaska porter (à 33 cl)
1 flaska julmust (à 33 cl)
1 pkt jäst (à 50 g)
1 dl mörk sirap
1/2 msk pomeransskal
1 tsk malen ingefära
1 tsk salt
1 1/3 l rågsikt
7 dl vetemjöl

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Kristoffer

2011-12-16

@Jan Blomquist. Om du läser punkt ett igen så ser du att man tar lite vätska där och resten i punkt två.

Jan

2011-12-13

2.Tillsätt resten av degvätskan. Vilken resterande degvätska?

Kristoffer

2009-01-08

Martin! Då får jag testa det julen 2009! Hur mycket nejlikor och kardemumma ska jag ha i då?