Vörtbröd med pomerans och ingefära

Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
13
Vörtbröd med pomerans och ingefära

Ett vörtbröd med inte alltför utpräglad smak av vört och som därför går bra att baka under hela året. Innehåller bland annat mörk sirap, pomeransskal och ingefära.

Vörtbröd med pomerans och ingefära

Ingredienser

2 bröd
50 g  smör eller margarin
1   flaska porter (à 33 cl)
1   flaska julmust (à 33 cl)
1   pkt jäst (à 50 g)
1 dl  mörk sirap
1/2 msk  pomeransskal
1 tsk  malen ingefära
1 tsk  salt
1 1/3 l  rågsikt
7 dl  vetemjöl

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott bröd - har dock bytt ut pomeransen mot en halv ask syltade apelsinskal.

Sofia

2023-12-02

@Jan Blomquist. Om du läser punkt ett igen så ser du att man tar lite vätska där och resten i punkt två.

Kristoffer

2011-12-16

2.Tillsätt resten av degvätskan. Vilken resterande degvätska?

Jan

2011-12-13

Testa liknande recept

Martins enkla surdegsbröd
Betyg 4 av 5.
88 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandel- och pomeransbröd
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vörtbröd med russin
Betyg 4.6 av 5.
131 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grov yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tyskt fullkornsbröd
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brytbröd med havre och råg
Betyg 4 av 5.
135 personer har röstat
Över 60 min att tillaga