Bondbröd med pumpakärnor

63
8
Bondbröd med pumpakärnor

Ett delikat recept på bondbröd med pumpakärnor som är utsökt att servera till middagen. Du gör brödet av bland annat jäst, rågsikt, vetemjöl, olivolja och pumpakärnor. Brödet blir stiligt med de mörka kärnorna.

Skriv ut
Bondbröd med pumpakärnor

Ingredienser

1 bröd
25 g
jäst
5 dl
kallt vatten
4 dl
rågsikt
8 dl
vetemjöl
2 tsk
salt
2 msk
olivolja
2 dl
pumpakärnor

För alla

Bröden är fria från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

63

Kommentarer

Christina

2020-07-03

Jag har bakat frallorna i flera år nu, lika goda varje gång. Har aldrig haft några problem med mjölet heller.

Sara

2019-02-10

Varför jäser inte min deg? Har följt receptet till punkt och pricka... Vad gör jag för fel? Gäller alltså första jäsningen.

Redaktionen ICAse

2019-02-11

Hej Sara! Svårt att säga vad som gått fel hos dig... Men här är några tips på vad som kan blivit fel. Kan vara en dålig/gammal jäst. Det kan också vara så att degen står på en dragig och för kall plats. Att man inte arbetat degen tillräckligt länge innan den sätts på jäsning. Hoppas du lyckas bättre nästa gång! Hälsningar Michelle

Åsa

2016-01-20

Ganska lös deg, Riktigt gott.

Testa liknande recept