Bondbröd med pumpakärnor
Ett delikat recept på bondbröd med pumpakärnor som är utsökt att servera till middagen. Du gör brödet av bland annat jäst, rågsikt, vetemjöl, olivolja och pumpakärnor. Brödet blir stiligt med de mörka kärnorna.
Ingredienser
1 bröd
25 g jäst
5 dl kallt vatten
4 dl rågsikt
8 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 msk olivolja
2 dl pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag tycker att brödet inte smakade så mycket. Ökade därför mängder salt till 3 teskedar och det blev så mycket bättre! 😋
Jonas
2024-01-01Varför ska oljan o pumpakärnor blandas i efter jäsning? Vad är vitsen med det?
Helene
2022-11-14Jag har bakat det här brödet många gånger. Jag följer receptet till punkt och pricka och det blir alltid lika bra. Det är lite kladdigt att baka ut så jag mjölar bakbord och händer ordentligt när jag ska sno det. Riktigt gott och lättbakat.
Åsa
2022-10-07