Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Bondbröd med pumpakärnor

(150)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ett delikat recept på bondbröd med pumpakärnor som är utsökt att servera till middagen. Du gör brödet av bland annat jäst, rågsikt, vetemjöl, olivolja och pumpakärnor. Brödet blir stiligt med de mörka kärnorna.

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 25 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 4 dl rågsikt
  • 8 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl pumpakärnor
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ut jästen med vattnet i en degbunke. Tillsätt rågsikt och 3/4 av vetemjölet, arbeta degen ca 5 minuter. Låt den jäsa övertäckt med bakduk ca 1 timme.
  2. Tillsätt salt, olja, pumpakärnor och nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och arbeta ev i resten av mjölet. Forma degen och sno den till en lång längd ca 40 cm. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250ºC.
  4. Pensla degen med vatten och strö på pumpakärnor. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt brödet svalna på galler.

För alla

Bröden är fria från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer