Gör ditt eget vörtbröd i jul. I form av små söta frukostfrallor som får jäsa över natten och gräddas på morgonen. Perfekta till julmorgonens skinkmacka eller med lite färskost som pålägg.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket förtjust i det här receptet, har gjort det många gånger sedan det kom i Buffé 2017. Dock gör jag några justeringar som enligt mig blir till det bättre. Tar 1/4 paket jäst, en flaska julmust a 33 cl och resterande mängd vatten alt 5 dl porter rakt av. Sen lägger jag till ca 2 dl vetemjöl eller rågsikt och jäser i bunken i ett gäng timmar eller över natten. Häller ut på degen med rejält med mjöl på bänken och hackar upp bitar med degskrapa. Går som en dans!
Maria
2022-11-16Hej Maria! Vad kul att höra att du återkommer till receptet och tack för att du delar med dig av dina tips! ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-17Jag rullade bullar eftersom jag föredrar jämnstora så jag väger. Man får ta lite mer mjöl, men de blir jättegoda i alla fall. Flertalet recept jäses i bunken, men jag tycker det är kanon att bara jäsa dom och putta in dom i ugnen på morgonen. Första gången köpte jag av misstag rågsikt, men dom blev lika goda, tog bara lite mer så tack för ett fint recept!
Viveca
2021-12-16Har bakat flera gånger nu den här julen. Jag föredrar bara russin, tar vetemjöl special ist för vanligt vetemjöl, kalljäser i bunken, och har räknat om receptet så att hela flaskan porteröl på 5 dl används upp. Degen blir verkligen lös, klickar ut den snarare än gör traditionella bullar. Jag älskar dem, tycker vörtbröd i affären är för söta, de här passar mig bättre! Lagom med vört och salt för min del, men det är ju lätt att variera för den som så önskar.
Viktoria
2021-01-04