Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kalljästa vörtfrallor

Gör ditt eget vörtbröd i jul. I form av små söta frukostfrallor som får jäsa över natten och gräddas på morgonen. Perfekta till julmorgonens skinkmacka eller med lite färskost som pålägg.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg russinen i ca 1 timme. Häll av vattnet.
  2. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn deg.
  3. Stjälp ut på mjölad bänk. Dra ut degen lite och skär i ca 15 bitar (för 15 st) och lägg på en bakpappersklädd plåt. Sikta över mjöl och täck med plastfolie. Låt jäsa i kylen över natten eller minst 8 timmar.
  4. Ta ut frallorna och ta bort plastfolien. Låt jäsa ca 40 minuter i rumstemperatur.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 15 st
  • 1 dl blötlagda russin
  • 25 g färsk jäst
  • 1 dl kallt vatten
  • 4 dl porter eller julmust
  • 1/2 dl mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 msk vörtmix
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 7 dl vetemjöl (+ extra till utbakning)
  • 1 dl hasselnötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?