Kalljästa vörtfrallor

26
7
Kalljästa vörtfrallor

Gör ditt eget vörtbröd i jul. I form av små söta frukostfrallor som får jäsa över natten och gräddas på morgonen. Perfekta till julmorgonens skinkmacka eller med lite färskost som pålägg.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Kalljästa vörtfrallor

Ingredienser

ca 15 st
1 dl blötlagda russin
25 g färsk jäst
1 dl kallt vatten
4 dl porter eller julmust
1/2 dl mörk sirap
1 tsk salt
2 1/2 msk vörtmix
1 msk rapsolja
2 dl grovt rågmjöl
7 dl vetemjöl (+ extra till utbakning)
1 dl hasselnötter

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Viveca

2021-12-16

Jag rullade bullar eftersom jag föredrar jämnstora så jag väger. Man får ta lite mer mjöl, men de blir jättegoda i alla fall. Flertalet recept jäses i bunken, men jag tycker det är kanon att bara jäsa dom och putta in dom i ugnen på morgonen. Första gången köpte jag av misstag rågsikt, men dom blev lika goda, tog bara lite mer så tack för ett fint recept!

Viktoria

2021-01-04

Har bakat flera gånger nu den här julen. Jag föredrar bara russin, tar vetemjöl special ist för vanligt vetemjöl, kalljäser i bunken, och har räknat om receptet så att hela flaskan porteröl på 5 dl används upp. Degen blir verkligen lös, klickar ut den snarare än gör traditionella bullar. Jag älskar dem, tycker vörtbröd i affären är för söta, de här passar mig bättre! Lagom med vört och salt för min del, men det är ju lätt att variera för den som så önskar.

Ann-louise

2020-12-23

Jag ökade mängden vört och lär dem jäsa i bunken över natten istället, funkade fint! Luftiga & goda bullar.