Kalljästa vörtfrallor

24
6
Kalljästa vörtfrallor

Gör ditt eget vörtbröd i jul. I form av små söta frukostfrallor som får jäsa över natten och gräddas på morgonen. Perfekta till julmorgonens skinkmacka eller med lite färskost som pålägg.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Kalljästa vörtfrallor

Ingredienser

ca 15 st
1 dl
blötlagda russin
25 g
färsk jäst
1 dl
kallt vatten
4 dl
porter eller julmust
1/2 dl
mörk sirap
1 tsk
salt
2 1/2 msk
vörtmix
1 msk
rapsolja
2 dl
grovt rågmjöl
7 dl
vetemjöl (+ extra till utbakning)
1 dl
hasselnötter

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Viktoria

2021-01-04

Har bakat flera gånger nu den här julen. Jag föredrar bara russin, tar vetemjöl special ist för vanligt vetemjöl, kalljäser i bunken, och har räknat om receptet så att hela flaskan porteröl på 5 dl används upp. Degen blir verkligen lös, klickar ut den snarare än gör traditionella bullar. Jag älskar dem, tycker vörtbröd i affären är för söta, de här passar mig bättre! Lagom med vört och salt för min del, men det är ju lätt att variera för den som så önskar.

Ann-louise

2020-12-23

Jag ökade mängden vört och lär dem jäsa i bunken över natten istället, funkade fint! Luftiga & goda bullar.

Eva

2020-12-19

Om receptet. Funkar inte att baka ut till bullar!

Redaktionen ICAse

2020-12-21

Hej Eva och Jennie! Tänk på att arbeta degen så den går ihop till en jämn deg. Stjälp sen ut degen på ordentligt mjölad bänk och skär i bitar som sen läggs på en bakpapperskläddplåt. Degen ska inte rullas till frallor. Hoppas dessa tips hjälper. Annars kanske ni vill prova detta recept istället https://www.ica.se/recept/vortbrod-med-russin-726174/ Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept