Kalljästa vörtfrallor

Betyg 4.3 av 5.
30 personer har röstat
10
Kalljästa vörtfrallor

Gör ditt eget vörtbröd i jul. I form av små söta frukostfrallor som får jäsa över natten och gräddas på morgonen. Perfekta till julmorgonens skinkmacka eller med lite färskost som pålägg.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Kalljästa vörtfrallor

Ingredienser

ca 15 st
1 dl blötlagda russin
25 g färsk jäst
1 dl kallt vatten
4 dl porter eller julmust
1/2 dl mörk sirap
1 tsk salt
2 1/2 msk vörtmix
1 msk rapsolja
2 dl grovt rågmjöl
7 dl vetemjöl (+ extra till utbakning)
1 dl hasselnötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Måste man verkligen låta degen jäsa i 40 min? Annat kalljäst bröd brukar jag jäsa på plåten medan ugnen blir varm

Monica

2024-12-01

Så gott! Jag stjälper över hela degen i en gjutjärnsgryta och gräddar först med lock på i 30 min på 250 grader och därefter 20 min utan lock på 200. Får så krispig skorpa på brödet vilket känns lyxigt.

Erica

2023-12-17

Mycket förtjust i det här receptet, har gjort det många gånger sedan det kom i Buffé 2017. Dock gör jag några justeringar som enligt mig blir till det bättre. Tar 1/4 paket jäst, en flaska julmust a 33 cl och resterande mängd vatten alt 5 dl porter rakt av. Sen lägger jag till ca 2 dl vetemjöl eller rågsikt och jäser i bunken i ett gäng timmar eller över natten. Häller ut på degen med rejält med mjöl på bänken och hackar upp bitar med degskrapa. Går som en dans!

Maria

2022-11-16

Hej Maria! Vad kul att höra att du återkommer till receptet och tack för att du delar med dig av dina tips! ❤ Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-11-17

Testa liknande recept

Vörtbröd med russin
Betyg 4.6 av 5.
139 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vörtbaguetter med tranbär och mandel
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabba vörtbrödet
Betyg 4 av 5.
69 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vörtbröd på surdeg
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vörtbröd med pomerans och ingefära
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vallmofrallor
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga