Vörtbröd med russin

Betyg 4.5 av 5.153 personer har röstat
Receptet har 89 kommentarer
Vörtbröd med russin

Vörtbröd är ett måste till jul, en riktig klassiker på julbordet! Det kryddiga, saftiga matbrödet är bakat med rågsikt, sirap, porter och vörtmix. I vårt recept har vi dessutom tillsatt goda russin som bidrar med sötma och smak.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Vörtbröd med russin

Ingredienser

2 limpor
3 dl porter
50 g färsk jäst
1 påse vörtmix (à 75 g)
6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
1 dl russin
1 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 dl mörk sirap
4 dl rågsikt (4 dl motsvarar ca 220 g)
3/4 msk salt

Pensling

1/2 dl sirap
2 msk vatten

Gör så här

00:10:00
00:30:00
00:10:00
00:05:00
00:10:00
01:00:00
00:05:00
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

89 st
  • Hej, är det inte lite väl lite vätska i receptet? Mina jäste inte..tror portern blev för varm..över 37 grader. Om man ökar jäsningen mer 30 minuter första delen/ fördegen..frågan är då om man ska vänta med rågsikten om man jäser längre. Carina

    Carina

  • Ett enkelt recept, sirapblandningen på slutet är kladdigt, men jag väljer att ha det på ändå. Bröden blir så goda. Det största problemet är hur man ska hålla sig fram till jul när man bakar dem tidigt.

    Christine

  • Så saftigt och gott

    Lise-lotte

  • Så gott vörtbröd! Sirapsblandningen på de nygräddade limporna skippar jag för det blev så kladdigt.

    Catharina

  • Blev så nöjd!

    Berit

  • Dabbade mig genom att jag lyckades kryssa i rutan för när rapsolja o s v skulle i. Tyckte det blev konstigt så istället för den första jäsningen så stjälpte jag i allt och lät maskinen gå. Sen fick degen jäsa lite längre första gången. Blev ett jättefint och bröd till slut men gillade inte kladdet som blev efter sirapblandningen så den skippar jag nästa gång.

    Eva-lotta

  • Bra recept. Penslar dock bara med vatten blir så kladdigt med sirap. Väldigt gott vörtbröd

    Eva

  • Brödet blev gott. Men sirap- och vattenblandningen som ska penslas på efter att brödet när det gräddats gjorde hela brödet alldeles kladdigt och smårätter.

    Linda

  • Andra gången jag gjorde brödet och det jäste inte den här gången heller. Blev små och hårda limpor. Degvätskan var inte för varm. Följde receptet ordagrant men utan russin.

    Sara

  • Följde receptet ordagrant och fick fantastiskt fina och goda bröd.

    Maria

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten per limpa.
Energi7248 KJ / 1732 kCal
Fett29 g
Salt10 g
Kolhydrater317 g
Protein29 g

Testa liknande recept

  • Vörtbröd med pomerans och ingefära
    Betyg 3.4 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalljästa vörtfrallor
    Betyg 4.3 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vörtbaguetter med tranbär och mandel
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabba vörtbrödet
    Betyg 4.1 av 5.71 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vörtbröd
    Betyg 4.2 av 5.64 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vörtbröd på surdeg
    Betyg 3.9 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad