Vörtbröd med russin

Vörtbröd är ett måste till jul, en riktig klassiker på julbordet! Det kryddiga, saftiga matbrödet är bakat med rågsikt, sirap, porter och vörtmix. I vårt recept har vi dessutom tillsatt goda russin som bidrar med sötma och smak.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Gör så här
00:10:00
00:30:00
00:10:00
00:05:00
00:10:00
01:00:00
00:05:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten per limpa.
Energi7248 KJ / 1732 kCal
Fett29 g
Salt10 g
Kolhydrater317 g
Protein29 g
Kommentarer
89 stHej, är det inte lite väl lite vätska i receptet? Mina jäste inte..tror portern blev för varm..över 37 grader. Om man ökar jäsningen mer 30 minuter första delen/ fördegen..frågan är då om man ska vänta med rågsikten om man jäser längre. Carina
Carina
Ett enkelt recept, sirapblandningen på slutet är kladdigt, men jag väljer att ha det på ändå. Bröden blir så goda. Det största problemet är hur man ska hålla sig fram till jul när man bakar dem tidigt.
Christine
Så saftigt och gott
Lise-lotte
Så gott vörtbröd! Sirapsblandningen på de nygräddade limporna skippar jag för det blev så kladdigt.
Catharina
Blev så nöjd!
Berit
Dabbade mig genom att jag lyckades kryssa i rutan för när rapsolja o s v skulle i. Tyckte det blev konstigt så istället för den första jäsningen så stjälpte jag i allt och lät maskinen gå. Sen fick degen jäsa lite längre första gången. Blev ett jättefint och bröd till slut men gillade inte kladdet som blev efter sirapblandningen så den skippar jag nästa gång.
Eva-lotta
Bra recept. Penslar dock bara med vatten blir så kladdigt med sirap. Väldigt gott vörtbröd
Eva
Brödet blev gott. Men sirap- och vattenblandningen som ska penslas på efter att brödet när det gräddats gjorde hela brödet alldeles kladdigt och smårätter.
Linda
Andra gången jag gjorde brödet och det jäste inte den här gången heller. Blev små och hårda limpor. Degvätskan var inte för varm. Följde receptet ordagrant men utan russin.
Sara
Följde receptet ordagrant och fick fantastiskt fina och goda bröd.
Maria