Vörtbröd eller bullar

52
8
Vörtbröd eller bullar

Vörtbröd är ett klassiskt julbröd som bakas med sirap, kvarg och kryddas med ingefära, kryddnejlika, pomerans och julens drycker; julmust, svagdricka, mörk öl eller porter. Brödets söta, mustiga smak passar både ost och julskinka. Gott och hemakat till julfrukost eller julbord.

Vörtbröd eller bullar

Ingredienser

32 bullar
50 g färsk jäst
33 cl julmust eller svagdricka
33 cl mörk öl eller porter
250 g kvarg (10 %)
1 dl brödsirap
4 tsk salt
1 msk mald ingefära
2 msk malda pomeransskal
1/2 tsk malda kryddnejlikor
2 dl russin
ca 20 - 22 dl rågsikt (22 dl motsvarar ca 1,1 kg)

För alla

Brödet innehåller gluten men är fritt från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Näringsberäkningen är beräknad per bulle.

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 2 stora bröd eller 32 bullar.

Tips

Frys bröden och ta fram det vartefter de ska ätas.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentarer

Anette

2022-12-14

Har gjort bullar men nu denna gången skall jag göra två limpor kan man lägga dom i brödformar och grädda dom i ugnen sen?

Helena

2022-12-11

Väldigt gott bröd! Blir stora och fina limpor. Helena

Agneta

2021-12-07

Blir hur bra som helst Mycket godare än köpt Kul att baka med öl och must 🤶🏼

Näringsvärde per portion

Energi 790 KJ / 189 kCal
Fett 0 g
Kolhydrater 0 g
Protein 0 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Vörtbröd
Mustig snabbvört
Gotlandslimpa
Klassisk gotlandslimpa
Pomeransbröd