Vörtbröd eller bullar

Betyg 3.7 av 5.
52 personer har röstat
9
Vörtbröd eller bullar

Vörtbröd är ett klassiskt julbröd som bakas med sirap, kvarg och kryddas med ingefära, kryddnejlika, pomerans och julens drycker; julmust, svagdricka, mörk öl eller porter. Brödets söta, mustiga smak passar både ost och julskinka. Gott och hemakat till julfrukost eller julbord.

Vörtbröd eller bullar

Ingredienser

32 bullar
50 g  färsk jäst
33 cl  julmust eller svagdricka
33 cl  mörk öl eller porter
250 g  kvarg (10 %)
1 dl  brödsirap
4 tsk  salt
1 msk  mald ingefära
2 msk  malda pomeransskal
1/2 tsk  malda kryddnejlikor
2 dl  russin
ca 20 - 22 dl  rågsikt (22 dl motsvarar ca 1,1 kg)

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per bulle.

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 2 stora bröd eller 32 bullar.

Tips

Frys bröden och ta fram det vartefter de ska ätas.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
52 personer har röstat

Kommentarer

Är det verkligen o gr protein i bröder??????

Ulf

2024-02-05

Hej Ulf! Det var ett tekniskt fel som gjorde att inte hela beräkningen visades. Nu finns fullständig information igen och den är beräknad per fralla. Hoppas du gillar brödet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-02-05

Har gjort bullar men nu denna gången skall jag göra två limpor kan man lägga dom i brödformar och grädda dom i ugnen sen?

Anette

2022-12-14

Väldigt gott bröd! Blir stora och fina limpor. Helena

Helena

2022-12-11

Näringsvärde per portion

Energi700 KJ / 167 kCal
Fett1 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Vörtbröd med pomerans och ingefära
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pomeransbröd
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vörtbröd
Betyg 4.2 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Martins enkla surdegsbröd
Betyg 4 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gotlandslimpa
Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grov yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga