Vörtbröd är ett klassiskt julbröd som bakas med sirap, kvarg och kryddas med ingefära, kryddnejlika, pomerans och julens drycker; julmust, svagdricka, mörk öl eller porter. Brödets söta, mustiga smak passar både ost och julskinka. Gott och hemakat till julfrukost eller julbord.
Brödet innehåller gluten men är fritt från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Näringsberäkningen är beräknad per bulle.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anette
2022-12-14Har gjort bullar men nu denna gången skall jag göra två limpor kan man lägga dom i brödformar och grädda dom i ugnen sen?
Helena
2022-12-11Väldigt gott bröd! Blir stora och fina limpor. Helena
Agneta
2021-12-07Blir hur bra som helst Mycket godare än köpt Kul att baka med öl och must 🤶🏼