Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pomeransbröd

Ett mjukgräddat vitt bröd är utmärkt till de flesta mellanmål eller picknickkorgar! Med pomeransskal som brödkrydda kan du vara säker på ett saftigt och smakfullt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm vattnet (till degen) till ca 70°C. Häll rågsikt i en degbunke. Häll över vattnet och rör om till en deg. Täck med bakduk och låt degen svalna till 37°C.
  2. Rör ut jästen med det kalla vattnet och rör ner i degen. Tillsätt matfett, sirap, pomeransskal, salt och allt vetemjöl. Arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Jäs degen övertäckt ca 45 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölad bänk och knåda den, dela den i 2 lika stora delar (för 2 bröd). Forma runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel eller provsticka. Täck dem med bakduk och jäs ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
  5. Låt bröden svalna övertäckta med bakduk på galler.

För alla

Rätten innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt flytande matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt flytande matfett.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 7 dl vatten (till degen)
  • 9 dl rågsikt
  • 50 g färsk jäst
  • 2 msk kallt vatten (till jästen)
  • 1/2 dl flytande matfett
  • 1/2 dl brödsirap
  • 2 msk malda pomeransskal
  • 1 msk salt
  • ca 10 dl vetemjöl special
  • ca 1/2 dl vetemjöl special till utbakningen
Lägg till i inköpslistan