Vörtbaguetter med tranbär och mandel
Vörtbröd är en självklarhet på många julbord och godast blir det om man bakar eget. I detta recept blir brödet extra saftigt av kokt, riven potatis. Den klassiska kryddningen finns redan i vörtmixen men för extra smak och julstämning kan du tillsätta torkade tranbär och skållad mandel i degen.
Ingredienser
3 st
100 g kokt, kall och skalad potatis
1 dl torkade tranbär (1 dl motsvarar ca 50 g)
3/4 dl skållad mandel (3/4 dl motsvarar ca 50 g)
25 g färsk jäst
1/2 dl olja
2 1/2 dl filmjölk
2 msk mörk sirap
5 msk vörtmix (5 msk motsvarar ca 35 g)
1 tsk salt
2 1/2 dl grovmalt rågmjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 140 g)
ca 4 dl vetemjöl special (4 dl motsvarar ca 240 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per baguette.
Energi3374 KJ / 805 kCal
Fett29 g
Salt2.61 g
Kolhydrater111 g
Protein19 g
Kommentarer