Vörtbaguetter med tranbär och mandel

4
0
Vörtbaguetter med tranbär och mandel

Vörtbröd är en självklarhet på många julbord och godast blir det om man bakar eget. I detta recept blir brödet extra saftigt av kokt, riven potatis. Den klassiska kryddningen finns redan i vörtmixen men för extra smak och julstämning kan du tillsätta torkade tranbär och skållad mandel i degen.

Skriv ut
Vörtbaguetter med tranbär och mandel

Ingredienser

3 st
100 g
kokt, kall och skalad potatis
1 dl
torkade tranbär (1 dl motsvarar ca 50 g)
3/4 dl
skållad mandel (3/4 dl motsvarar ca 50 g)
25 g
färsk jäst
1/2 dl
olja
2 1/2 dl
filmjölk
2 msk
mörk sirap
5 msk
vörtmix (5 msk motsvarar ca 35 g)
1 tsk
salt
2 1/2 dl
grovmalt rågmjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 140 g)
ca 4 dl
vetemjöl special (4 dl motsvarar ca 240 g)

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk.

Näringsvärdet är beräknat per baguette.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3374 KJ / 805 kCal
Fett 29 g
Salt 2.61 g
Kolhydrater 111 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept