Vörtbaguetter med tranbär och mandel

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Vörtbaguetter med tranbär och mandel

Vörtbröd är en självklarhet på många julbord och godast blir det om man bakar eget. I detta recept blir brödet extra saftigt av kokt, riven potatis. Den klassiska kryddningen finns redan i vörtmixen men för extra smak och julstämning kan du tillsätta torkade tranbär och skållad mandel i degen.

Vörtbaguetter med tranbär och mandel

Ingredienser

3 st
100 g  kokt, kall och skalad potatis
1 dl  torkade tranbär (1 dl motsvarar ca 50 g)
3/4 dl  skållad mandel (3/4 dl motsvarar ca 50 g)
25 g  färsk jäst
1/2 dl  olja
2 1/2 dl  filmjölk
2 msk  mörk sirap
5 msk  vörtmix (5 msk motsvarar ca 35 g)
1 tsk  salt
2 1/2 dl  grovmalt rågmjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 140 g)
ca 4 dl  vetemjöl special (4 dl motsvarar ca 240 g)

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk.

Näringsvärdet är beräknat per baguette.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3374 KJ / 805 kCal
Fett29 g
Salt2.61 g
Kolhydrater111 g
Protein19 g

Testa liknande recept

Mustigt rågbröd
Betyg 2.5 av 5.
405 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa vörtfrallor
Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vörtbröd med russin
Betyg 4.6 av 5.
129 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckebröd
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bröd med lingon och vört
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gudruns knäckebröd med pumpakärnor
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga