Vörtbaguetter med tranbär och mandel

4
0
Vörtbaguetter med tranbär och mandel

Vörtbröd är en självklarhet på många julbord och godast blir det om man bakar eget. I detta recept blir brödet extra saftigt av kokt, riven potatis. Den klassiska kryddningen finns redan i vörtmixen men för extra smak och julstämning kan du tillsätta torkade tranbär och skållad mandel i degen.

Vörtbaguetter med tranbär och mandel

Ingredienser

3 st
100 g kokt, kall och skalad potatis
1 dl torkade tranbär (1 dl motsvarar ca 50 g)
3/4 dl skållad mandel (3/4 dl motsvarar ca 50 g)
25 g färsk jäst
1/2 dl olja
2 1/2 dl filmjölk
2 msk mörk sirap
5 msk vörtmix (5 msk motsvarar ca 35 g)
1 tsk salt
2 1/2 dl grovmalt rågmjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 140 g)
ca 4 dl vetemjöl special (4 dl motsvarar ca 240 g)

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk.

Näringsvärdet är beräknat per baguette.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3374 KJ / 805 kCal
Fett 29 g
Salt 2.61 g
Kolhydrater 111 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden