Vörtbaguetter med tranbär och mandel

Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Vörtbaguetter med tranbär och mandel

Vörtbröd är en självklarhet på många julbord och godast blir det om man bakar eget. I detta recept blir brödet extra saftigt av kokt, riven potatis. Den klassiska kryddningen finns redan i vörtmixen men för extra smak och julstämning kan du tillsätta torkade tranbär och skållad mandel i degen.

Vörtbaguetter med tranbär och mandel

Ingredienser

3 st
100 g kokt, kall och skalad potatis
1 dl torkade tranbär (1 dl motsvarar ca 50 g)
3/4 dl skållad mandel (3/4 dl motsvarar ca 50 g)
25 g färsk jäst
1/2 dl olja
2 1/2 dl filmjölk
2 msk mörk sirap
5 msk vörtmix (5 msk motsvarar ca 35 g)
1 tsk salt
2 1/2 dl grovmalt rågmjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 140 g)
ca 4 dl vetemjöl special (4 dl motsvarar ca 240 g)

Gör så här

00:10:00
01:00:00
00:30:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per baguette.
Energi3374 KJ / 805 kCal
Fett29 g
Salt2.61 g
Kolhydrater111 g
Protein19 g

Testa liknande recept

Vörtbröd
Betyg 4.2 av 5.64 personer har röstat
Receptet har 20 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vörtbröd med russin
Betyg 4.5 av 5.150 personer har röstat
Receptet har 86 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grovt potatisbröd
Betyg 3.2 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Surdegsbröd
Betyg 4 av 5.56 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Mustigt rågbröd
Betyg 2.5 av 5.405 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pannbröd
Betyg 4.4 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad