Vörtbaguetter med tranbär och mandel

Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Vörtbaguetter med tranbär och mandel

Vörtbröd är en självklarhet på många julbord och godast blir det om man bakar eget. I detta recept blir brödet extra saftigt av kokt, riven potatis. Den klassiska kryddningen finns redan i vörtmixen men för extra smak och julstämning kan du tillsätta torkade tranbär och skållad mandel i degen.

Vörtbaguetter med tranbär och mandel

Ingredienser

3 st
100 g kokt, kall och skalad potatis
1 dl torkade tranbär (1 dl motsvarar ca 50 g)
3/4 dl skållad mandel (3/4 dl motsvarar ca 50 g)
25 g färsk jäst
1/2 dl olja
2 1/2 dl filmjölk
2 msk mörk sirap
5 msk vörtmix (5 msk motsvarar ca 35 g)
1 tsk salt
2 1/2 dl grovmalt rågmjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 140 g)
ca 4 dl vetemjöl special (4 dl motsvarar ca 240 g)

Gör så här

00:10:00
01:00:00
00:30:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per baguette.
Energi3374 KJ / 805 kCal
Fett29 g
Salt2.61 g
Kolhydrater111 g
Protein19 g

Testa liknande recept

Mustigt rågbröd
Betyg 2.5 av 5.405 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vridna baguetter
Betyg 4 av 5.50 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Knäckebröd
Betyg 4 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bröd med lingon och vört
Betyg 4.4 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gudruns knäckebröd med pumpakärnor
Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Surdegsbröd
Betyg 4 av 5.57 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad