Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Katalansk chokladtryffel med apelsin och kanel

Ljuvligt lena chokladtryfflar att bjuda chokladälskaren på. Tryfflarna är framtagna av Svenska Kocklandslaget och har en underbar smak av apelsin och kanel. Perfekta att servera efter maten, till kaffet eller paketerade i en liten presentask nästa gång du blir bortbjuden på middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tryffelsmet: Riv apelsinskalet och lägg i en kastrull tillsammans med allt utom choklad. Ge det ett uppkok och dra det åt sidan. Låt det stå i en timme.
  2. Värm upp igen och sila det över chokladen samtidigt som du vispar försiktigt tills det blir en homogen smet. Kyl ner den och rulla sedan bollar i önskad storlek.
  3. Topping: Skala apelsinerna med en skalare och lägg in skalen på en plåt i ugnen. Torka dem på 60°C tills de är helt hårda. Mixa med sockret.
  4. Montering: Smält lite choklad. Rulla tryfflarna i chokladen och sedan direkt i apelsinsockret. Servera smått kylda.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri choklad.

Recept och bild från Löfbergs.

 

Ingredienser

Portioner: 10
Tryffelsmet
  • 4 dl grädde
  • 400 g mörk choklad
  • 140 g glykossirap
  • 1 apelsin
  • 1 bit kanelstång
  • 1 msk malen kanel
Topping
  • 2 dl strösocker
  • 1 apelsin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2064 kJ / 493 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept