Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Skaldjurspasta med morots- och fänkålsallad

Denna skaldjurspasta blir en trevlig fredagsmiddag. Skaldjuren blandas med pastan och smaksätts med fänkål, vitlök och persilja. Servera med den syrliga och fräscha morots- och fänkålsalladen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina skaldjuren enligt anvisning på förpackningen. Koka upp buljongen i en stor kastrull. Fortsätt med salladen.
  2. Morots och fänkålssallad: Vispa ihop en dressing av sambal oelek, citronskal, citronjuice, persilja och olja i en stor skål. Skala morötterna till breda "morotsnudlar" med en potatisskalare. Ansa fänkålen och skiva den tunt. Blanda morot och fänkål med dressingen. Smaka av med salt.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär fänkålen i tunna strimlor.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs lök, vitlök och fänkål ca 3 minuter utan att det tar färg. Ställ åt sidan.
  5. Koka pastan knappt färdig i buljongen. Ta undan lite av kokvattnet. Häll av pastan. Lägg tillbaka i pastakastrullen.
  6. Tillsätt skaldjur, citronskal, citronjuice och persilja i grönsaksfräset. Låt allt bli varmt. Blanda med pastan och kokvattnet. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera skaldjurspastan genast med råkostsalladen.

För alla

Rätten är laktos- och mjölkproteinfri.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.

 

Tips

Råkostsalladen blir bara godare av att stå till sig, så gör den gärna en dag innan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 350 g skaldjursmix
  • 2 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 500 g färsk pasta (gärna tagliolini)
  • 1/2 citron (juice och finrivet skal)
  • 3 msk hackad persilja
  • salt och peppar
  • 1/2 dl pastavatten
Morots- och fänkålssallad
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1/2 citron (finrivet skal och juice)
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 250 g morötter
  • 1/2 fänkål
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2380 kJ / 566 kCal