Skaldjurspasta med morots- och fänkålsallad

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Skaldjurspasta med morots- och fänkålsallad

Denna skaldjurspasta blir en trevlig fredagsmiddag. Skaldjuren blandas med pastan och smaksätts med fänkål, vitlök och persilja. Servera med den syrliga och fräscha morots- och fänkålsalladen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2011

Skaldjurspasta med morots- och fänkålsallad

Ingredienser

4 portioner
350 g  skaldjursmix
2 l  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1   gul lök
3   vitlöksklyftor
1/2   fänkål
2 msk  olivolja
500 g  färsk pasta (gärna tagliolini)
1/2   citron (juice och finrivet skal)
3 msk  hackad persilja
salt och peppar
1/2 dl  pastavatten

Morots- och fänkålssallad

1/2 tsk  sambal oelek
1/2   citron (finrivet skal och juice)
2 msk  hackad persilja
2 msk  olivolja
250 g  morötter
1/2   fänkål

För alla

Rätten är laktos- och mjölkproteinfri.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.

 

Gör så här

Tips

Råkostsalladen blir bara godare av att stå till sig, så gör den gärna en dag innan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2380 KJ / 566 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater69.9 g
Protein25.8 g

Testa liknande recept

"Seafood" med nudlar och pak choy i ingefärsbuljong
Betyg 2.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glögga upp såsen
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig rödkål
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjurswok med glasnudlar
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Helstekt kyckling med glögg- och apelsinsås
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Morots- och apelsinsoppa med jordnötsröra
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga