Skaldjurspasta med morots- och fänkålsallad
Denna skaldjurspasta blir en trevlig fredagsmiddag. Skaldjuren blandas med pastan och smaksätts med fänkål, vitlök och persilja. Servera med den syrliga och fräscha morots- och fänkålsalladen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2011
Ingredienser
4 portioner
350 g skaldjursmix
2 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2 fänkål
2 msk olivolja
500 g färsk pasta (gärna tagliolini)
1/2 citron (juice och finrivet skal)
3 msk hackad persilja
salt
peppar
1/2 dl pastavatten
Morots- och fänkålssallad
1/2 tsk sambal oelek
1/2 citron (finrivet skal och juice)
2 msk hackad persilja
2 msk olivolja
250 g morötter
1/2 fänkål
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2380 KJ / 566 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater69.9 g
Protein25.8 g
Kommentarer