Risotto frutti de mare

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
3
Risotto frutti de mare

Denna Risotto frutti de mare är en förstklassig middag som du tillreder i en och samma kastrull. Skaldjursmix, bläckfiskringar och blåmusslor med skal är en skön kombination av havets frukter och går väl samman med risottons krämighet.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004

Risotto frutti de mare

Ingredienser

4 portioner
1   paket fryst skaldjursmix (à 200 g)
1   paket frysta råa bläckfiskringar (à 200 g)
1   paket frysta blåmusslor med skal (à 450 g)
1   fiskbuljongtärning
1 msk  konc hummerfond
1 l  vatten
2   stora schalottenlökar
2 - 3   vitlöksklyftor
1 - 2 msk  olivolja (ev med chilismak)
1/2   citron
1/2 - 1 dl  vitt vin
1   knippe persilja
3 dl  risottoris t ex carnaroli eller avorio
150 g  parmesan
salt
svartpeppar från kvarn till servering

För alla 

Rätten innehåller gluten, ägg och mjölk.
Gör glutenfri: välj skaldjursmix med crabsticks (surimi) utan vetemjöl eller köp räkor, musslor och annat som ingår i mixen var för sig.
Gör äggfri: uteslut skaldjursmixen, eftersom crab-sticks (surimi) i regel innehåller äggvita. Köp räkor, musslor m m var för sig. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Tips

En krämig dröm med havets läckerheter. Det går alldeles utmärkt med frysta råvaror, men självklart kan man byta ut dem mot färska motsvarigheter eller vad fiskdisken har att erbjuda. De små frysta skaldjuren får koka längre än vanligt, men de får här ge mer smak än konsistens. Stora färska skaldjur bör bara kokas så att de är precis klara. Bläckfisken behöver den långa koktiden.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Prövade för första gången och vilken god rätt! Även sambon som inte är överförtjust i skaldjur tyckte om den

Ramuné

2020-04-04

Åt denna på en resturang i Göteborg,men då med spagetti i,de smakade utmärkt,kan jag rekomendera,skall bjuda goda vänner på den.

Lennart

2015-06-06

Mycket god och snabblagad. Använde mig av "tillvardags" ICAs räkor och skampistjärtar i lake och la i 1 påse saffran. Ljuvligt gott. Serverade med baguette

Charlotte

2006-09-14

Testa liknande recept

Skaldjurspaella i långpanna
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risotto som i Lido di Ostia
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glasnudelsallad med bläckfisk, räkor och limedressing
Betyg 2.1 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjursfritters med krasse och pepparrot
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto alla vodka med burrata
Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga