Denna Risotto frutti de mare är en förstklassig middag som du tillreder i en och samma kastrull. Skaldjursmix, bläckfiskringar och blåmusslor med skal är en skön kombination av havets frukter och går väl samman med risottons krämighet.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004
Rätten innehåller gluten, ägg och mjölk.
Gör glutenfri: välj skaldjursmix med crabsticks (surimi) utan vetemjöl eller köp räkor, musslor och annat som ingår i mixen var för sig.
Gör äggfri: uteslut skaldjursmixen, eftersom crab-sticks (surimi) i regel innehåller äggvita. Köp räkor, musslor m m var för sig. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Prövade för första gången och vilken god rätt! Även sambon som inte är överförtjust i skaldjur tyckte om den
Ramuné
2020-04-04Åt denna på en resturang i Göteborg,men då med spagetti i,de smakade utmärkt,kan jag rekomendera,skall bjuda goda vänner på den.
Lennart
2015-06-06Mycket god och snabblagad. Använde mig av "tillvardags" ICAs räkor och skampistjärtar i lake och la i 1 påse saffran. Ljuvligt gott. Serverade med baguette
Charlotte
2006-09-14