Risotto frutti de mare

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
3
Risotto frutti de mare

Denna Risotto frutti de mare är en förstklassig middag som du tillreder i en och samma kastrull. Skaldjursmix, bläckfiskringar och blåmusslor med skal är en skön kombination av havets frukter och går väl samman med risottons krämighet.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004

Risotto frutti de mare

Ingredienser

4 portioner
1 paket fryst skaldjursmix (à 200 g)
1 paket frysta råa bläckfiskringar (à 200 g)
1 paket frysta blåmusslor med skal (à 450 g)
1 fiskbuljongtärning
1 msk konc hummerfond
1 l vatten
2 stora schalottenlökar
2 - 3 vitlöksklyftor
1 - 2 msk olivolja (ev med chilismak)
1/2 citron
1/2 - 1 dl vitt vin
1 knippe persilja
3 dl risottoris t ex carnaroli eller avorio
150 g parmesan
salt
svartpeppar från kvarn till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Prövade för första gången och vilken god rätt! Även sambon som inte är överförtjust i skaldjur tyckte om den

Ramuné

2020-04-04

Åt denna på en resturang i Göteborg,men då med spagetti i,de smakade utmärkt,kan jag rekomendera,skall bjuda goda vänner på den.

Lennart

2015-06-06

Mycket god och snabblagad. Använde mig av "tillvardags" ICAs räkor och skampistjärtar i lake och la i 1 påse saffran. Ljuvligt gott. Serverade med baguette

Charlotte

2006-09-14

Testa liknande recept

Skaldjurspaella i långpanna
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risotto som i Lido di Ostia
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risotto med ramslöksolja
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ärtrisotto med rostad lök och stekt kapris
Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risotto med salsiccia
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kantarellrisotto
Betyg 4.6 av 5.
85 personer har röstat
Under 45 min att tillaga