Spagetti med skaldjurssås

36
0
Spagetti med skaldjurssås

Variera den ständiga köttfärssåsen med en krämig skaldjurssås, eller frutti di mare, alltså havets frukter. Med alla goda skaldjur i en färdig fryst mix går det snabbt att laga en väldoftande pastarätt som passar lika bra en trött måndagskväll som till helgmyset.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Spagetti med skaldjurssås

Ingredienser

4 portioner
300 g spaghetti
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 fänkål (à 250 g)
3 msk olivolja
3 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 paket fryst tinad skaldjursmix (à 350 g)
1 1/2 msk finrivet citronskal
1 dl hackad persilja
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Tina skaldjuren i sitt paket i kylen över natten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3257 KJ / 773 kCal
Fett 43 g
Salt 2.08 g
Kolhydrater 66 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden