Spagetti med skaldjurssås
Variera den ständiga köttfärssåsen med en krämig skaldjurssås, eller frutti di mare, alltså havets frukter. Med alla goda skaldjur i en färdig fryst mix går det snabbt att laga en väldoftande pastarätt som passar lika bra en trött måndagskväll som till helgmyset.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Ingredienser
4 portioner
300 g spaghetti
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 fänkål (à 250 g)
3 msk olivolja
3 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 paket fryst tinad skaldjursmix (à 350 g)
1 1/2 msk finrivet citronskal
1 dl hackad persilja
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3257 KJ / 773 kCal
Fett43 g
Salt2.08 g
Kolhydrater66 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer