Spagetti med skaldjurssås

Betyg 3.3 av 5.
36 personer har röstat
0
Spagetti med skaldjurssås

Variera den ständiga köttfärssåsen med en krämig skaldjurssås, eller frutti di mare, alltså havets frukter. Med alla goda skaldjur i en färdig fryst mix går det snabbt att laga en väldoftande pastarätt som passar lika bra en trött måndagskväll som till helgmyset.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Spagetti med skaldjurssås

Ingredienser

4 portioner
300 g spaghetti
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 fänkål (à 250 g)
3 msk olivolja
3 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 paket fryst tinad skaldjursmix (à 350 g)
1 1/2 msk finrivet citronskal
1 dl hackad persilja
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3257 KJ / 773 kCal
Fett43 g
Salt2.08 g
Kolhydrater66 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fänkålspasta med kräftor och feta
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spagetti carbonara med rökt sidfläsk och salvia
Betyg 3.7 av 5.
53 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spaghetti alla puttanesca
Betyg 4.5 av 5.
286 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsstekt kyckling med plommon, kanel och timjan
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med sardeller och fänkål
Betyg 3.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Carbonara med varmrökt lax och fänkålssallad
Betyg 3.3 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga