Kamutvetesallad med avokado och melon

2
1
Kamutvetesallad med avokado och melon

Härligt fräsch och god sallad som har kamutvete som grund. Grynsalladen fyller du också med goda haricots verts, salladsärtor och en söt melon som t ex galia eller cantaloupe. Avokadon bidrar med krämighet och de saltrostade mandlarna ger härligt krisp.

Skriv ut
Kamutvetesallad med avokado och melon

Ingredienser

4 portioner
3 dl
kamutvete
1
grönsaksbuljongtärning
1
förp färska haricots verts (bönor) (à 150 g)
1
förp färska salladsärtor (à 150 g)
1/2
melon (gärna galia eller cantaloupe)
2
avokador
1
kruka gräslök
finrivet skal och saft av 1
citron (1 citron motsvarar 3 msk saft)
3/4 dl
olivolja
-
salt
-
svartpeppar
1 dl
saltrostrade mandlar

Till servering

krasse eller röd oxalis

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Gör så här

Tips

Servera salladen som den är eller till grillad fisk, fågel eller kött.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Kristina

2021-05-12

Fräsch sallad, nytt med melon. Stekte upp en chilihalloumi till som gav sälta och lite hetta till salladen.

Testa liknande recept