Kamutvetesallad med avokado och melon
Härligt fräsch och god sallad som har kamutvete som grund. Grynsalladen fyller du också med goda haricots verts, salladsärtor och en söt melon som t ex galia eller cantaloupe. Avokadon bidrar med krämighet och de saltrostade mandlarna ger härligt krisp.
Ingredienser
4 portioner
3 dl kamutvete
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp färska haricots verts (bönor) (à 150 g)
1 förp färska salladsärtor (à 150 g)
1/2 melon (gärna galia eller cantaloupe)
2 avokador
1 kruka gräslök
finrivet skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 3 msk saft)
3/4 dl olivolja
salt
svartpeppar
1 dl saltrostrade mandlar
Till servering
krasse eller röd oxalis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fräsch sallad, nytt med melon. Stekte upp en chilihalloumi till som gav sälta och lite hetta till salladen.
Kristina
2021-05-12