Kamutvetesallad med avokado och melon

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
1
Kamutvetesallad med avokado och melon

Härligt fräsch och god sallad som har kamutvete som grund. Grynsalladen fyller du också med goda haricots verts, salladsärtor och en söt melon som t ex galia eller cantaloupe. Avokadon bidrar med krämighet och de saltrostade mandlarna ger härligt krisp.

Kamutvetesallad med avokado och melon

Ingredienser

4 portioner
3 dl  kamutvete
1   grönsaksbuljongtärning
1   förp färska haricots verts (bönor) (à 150 g)
1   förp färska salladsärtor (à 150 g)
1/2   melon (gärna galia eller cantaloupe)
2   avokador
1   kruka gräslök
finrivet skal och saft av 1   citron (1 citron motsvarar 3 msk saft)
3/4 dl  olivolja
salt
svartpeppar
1 dl  saltrostrade mandlar

Till servering

krasse eller röd oxalis

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Gör så här

Tips

Servera salladen som den är eller till grillad fisk, fågel eller kött.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Fräsch sallad, nytt med melon. Stekte upp en chilihalloumi till som gav sälta och lite hetta till salladen.

Kristina

2021-05-12

Testa liknande recept

Prosciutto e melone
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Melon med honungsyoghurt
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Melonsorbet
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lime- och myntamarinerade frukter
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Melon slushie
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fruktsallad med kanelcottage cheese
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga