Kamutvetesallad med avokado och melon

Härligt fräsch och god sallad som har kamutvete som grund. Grynsalladen fyller du också med goda haricots verts, salladsärtor och en söt melon som t ex galia eller cantaloupe. Avokadon bidrar med krämighet och de saltrostade mandlarna ger härligt krisp.

Ingredienser
4 portioner
3 dl kamutvete
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp färska haricots verts (bönor) (à 150 g)
1 förp färska salladsärtor (à 150 g)
1/2 melon (gärna galia eller cantaloupe)
2 avokador
1 kruka gräslök
finrivet skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 3 msk saft)
3/4 dl olivolja
salt
svartpeppar
1 dl saltrostrade mandlar
Till servering
krasse eller röd oxalis
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör så här
Tips
Servera salladen som den är eller till grillad fisk, fågel eller kött.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fräsch sallad, nytt med melon. Stekte upp en chilihalloumi till som gav sälta och lite hetta till salladen.
Kristina
2021-05-12