Vitlöksstekta haricots verts med ingefära och mandel

Betyg 4.3 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Vitlöksstekta haricots verts med ingefära och mandel

Som grönt tillbehör till middagen: servera haricots verts stekta med ingefära och vitlök, toppade med hackad mandel. Ett tillbehör som passar bra till bland annat kyckling, kalkon och lax.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Vitlöksstekta haricots verts med ingefära och mandel

Ingredienser

8 portioner
400 g haricots verts (bönor)
3 msk olivolja
2 msk finriven ingefära
1 stor riven vitlöksklyfta
3/4 tsk salt
1/2 dl rostad hackad mandel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Kanon!

    Anna

  • Överraskande goda (enligt min förväntan)! Jag tog bara halva mängden ingefära & tyckte att det blev bra. Goda både varma & kalla.

    Cecilia

Näringsvärde per portion

Energi342 KJ / 82 kCal
Fett7 g
Salt0.6 g
Kolhydrater1 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Brie- och haricots vertssallad
    Betyg 3.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vitlöksstekta vaxbönor
    Betyg 4.5 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Färska haricots verts i senapsmajo
    Betyg 3.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tonfisksallad med matvete & oliver
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kamutvetesallad med avokado och melon
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad