Vitlöksstekta flower sprouts med teriyakisås
Den vackra och fina kålen flower sprouts lagar du enkelt till med hjälp detta recept. Här serveras kålen vitlökstekt och i en god teriyakisås. Brysselkålsblomman – flower sprouts har en god smak av lite nötter och att toppa rätten med rostade sojabönor passar perfekt.
Ingredienser
4 bufféportioner
3 vitlöksklyftor
1 förp salladslök (à 125 g)
2 tsk sesamolja
2 msk olja
1 förp flower sprouts (à 150 g)
1 dl teriyakisås
1 dl rostade saltade sojabönor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi928 KJ / 222 kCal
Fett14 g
Salt1.5 g
Kolhydrater14 g
Protein9 g
Kommentar
Väldigt god. Provade även med vanliga brysselkål som vi delade, funkade lika bra.
Morgan
2021-12-07