Grillade fyllda champinjonspett
Överraskande gott med grillade fyllda champinjonspett! Tar lite tid att göra men resultatet är mödan värd. Fyllningen med jordnötter, vitlök och persilja är lysande!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2010
Ingredienser
10 spett
30 stora champinjoner (30 st motsvarar ca 400 g)
200 g shiitakesvamp eller citronskivling
3 msk salta jordnötter
3 vitlöksklyftor
4 schalottenlökar
50 g smör
3 msk japansk soja
1/2 dl hackad bladpersilja
1/2 dl färskpressad citronjuice
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Passar även till grillat kött eller portabellosvamp.
Spetta dubbelt:
Använd gärna dubbla spett när du grillar stora svampar så snurrar de inte lika lätt på grillen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer