Vitlöksstekt skogssvamp med persilja och ricotta

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Vitlöksstekt skogssvamp med persilja och ricotta

Vitlöksstekt svamp med persilja är god topping på kantarelltoasten. Välj kantareller eller trattkantareller (Karl-Johansvamp och skogschampinjoner funkar också). Låt vattnet dra ur svampen på låg värme, och stek i smör med schalottenlök, vitlök och persilja. Lägg på bröd, toppa med ricottaost.

Vitlöksstekt skogssvamp med persilja och ricotta

Ingredienser

4 portioner
1 l svamp (t ex kantareller, trattkantareller, Karl- Johansvamp, skogschampinjoner)
2 bananschalottenlökar
1 stor vitlöksklyfta
1 kruka persilja
3 msk smör
salt
svartpeppar
ca 100 g ricottaost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi682 KJ / 163 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater7 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Vild korv stroganoff
    Betyg 3.5 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Baconfräst svartkål
    Betyg 4.1 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chorizo-stroganoff med paprika
    Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mangosalsa med chili och gräslök
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad