Vitlöksstekt rostas med coleslaw

8
4
Vitlöksstekt rostas med coleslaw

Mör, vitlöksstekt rostas som smälter i munnen serveras med svalkande coleslaw och ugnsrostad potatis. Kött och potatis slår sällan fel, och det här är en härligt rustik rätt som mättar de hungrigaste magar. Avnjut ihop med en coleslaw som får lite extra sting av senap och chilisås.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016

Vitlöksstekt rostas med coleslaw

Ingredienser

2 portioner
450 g
delikatesspotatis
1 tsk
olja
-
salt och peppar

Coleslaw

1 dl
crème fraiche
1 msk
chilisås
1 tsk
senap
1/2
påse råkostsallad (à 275 g)
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)

Rostas

1
vitlöksklyfta
300 g
rostas
1 tsk
olja
1
hjärtsallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Redaktionen

2017-10-16

Hej Anette! Här hittar du olika temperaturer som är bra att ha koll på: https://www.ica.se/buffe/artikel/innertemperatur/ Hälsningar Michelle

Anette

2017-10-13

Varför anger ni inte även gradantalet på stektermometern???

Redaktionen

2017-08-24

Hej Eva! Rostas är en form av nötkött, som består av den inre muskeldelen av rostbiffen. Rostas är den näst möraste nötköttsdetaljen efter oxfilén men avsevärt billigare. På en hel rostbiff ingår även rostasfilén. Köttet tillagas oftast på samma sätt som oxfilé eller vanlig rostbiff, eller så används det till fondue. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2561 KJ / 612 kCal
Fett 24.7 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 48.9 g
Protein 43.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept