Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vitlöksstekt rostas med coleslaw

Mör, vitlöksstekt rostas som smälter i munnen serveras med svalkande coleslaw och ugnsrostad potatis. Kött och potatis slår sällan fel, och det här är en härligt rustik rätt som mättar de hungrigaste magar. Avnjut ihop med en coleslaw som får lite extra sting av senap och chilisås.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skiva potatisen och blanda med olja och kryddor i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Coleslaw: Blanda crème fraiche, chilisås och senap i en skål och vänd sedan i råkostsalladen. Hacka gräslöken och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rostas: Krossa vitlöksklyftan. Stek köttet i oljan med vitlöken i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida. Salt och peppra.
  5. Dela salladen.
  6. Servera köttet med coleslaw, sallad och rostad potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g delikatesspotatis
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
Coleslaw
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk chilisås
  • 1 tsk senap
  • 1/2 påse råkostsallad (à 275 g)
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Rostas
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g rostas
  • 1 tsk olja
  • 1 hjärtsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2561 kJ / 612 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer