Rostas med bearnaise och stekta haricots verts

13
1
Rostas med bearnaise och stekta haricots verts

Kvällens middag är en perfekt tillagad mör stek med krispiga haricot verts och ugnsrostad potatis som inte bara smakar himmelskt utan även tillagas snabbt. Servera köttet med en generös portion gyllene, krispig potatis och skeda upp den ljuvliga bearnaisesåsen. Avsluta med att strö över nymald svartpeppar och avnjut denna lyxiga vardagsmiddag med något gott att dricka till.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2017

Rostas med bearnaise och stekta haricots verts

Ingredienser

2 portioner
450 g
små potatisar
2 tsk
olja
-
salt och peppar
150 g
haricots verts
1 msk
smör
ca 300 g
rostas (alt rostbiff)
1 dl
bearnaisesås

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Stek bönorna med lite vitlök i pannan.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Anna

1/24/2021

Det hade ju inte skadat med instruktioner om hur köttet tillagas

Redaktionen ICAse

1/25/2021

Hej Anna! I steg 3 efter att du stekt haricots vertsen i smör steker du köttet i samma panna i resten av smöret. Vill du ha en innertemperatur så stek rostas till 55-70˚C beroende på hur röd du vill ha den. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2905 KJ / 694 kCal
Fett 37 g
Salt 2 g
Kolhydrater 43 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept