Rostas med bearnaise och stekta haricots verts
Kvällens middag är en perfekt tillagad mör stek med krispiga haricot verts och ugnsrostad potatis som inte bara smakar himmelskt utan även tillagas snabbt. Servera köttet med en generös portion gyllene, krispig potatis och skeda upp den ljuvliga bearnaisesåsen. Avsluta med att strö över nymald svartpeppar och avnjut denna lyxiga vardagsmiddag med något gott att dricka till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2017
Ingredienser
2 portioner
450 g små potatisar
2 tsk olja
salt och peppar
150 g haricots verts (bönor)
1 msk smör
ca 300 g rostas (alt rostbiff)
1 dl bearnaisesås
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Stek bönorna med lite vitlök i pannan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2905 KJ / 694 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater43 g
Protein42 g
Kommentar
Det hade ju inte skadat med instruktioner om hur köttet tillagas
Anna
2021-01-24Hej Anna! I steg 3 efter att du stekt haricots vertsen i smör steker du köttet i samma panna i resten av smöret. Vill du ha en innertemperatur så stek rostas till 55-70˚C beroende på hur röd du vill ha den. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-01-25