Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Rostas med bearnaise och stekta haricots verts

Kvällens middag är en perfekt tillagad mör stek med krispiga haricot verts och ugnsrostad potatis som inte bara smakar himmelskt utan även tillagas snabbt. Servera köttet med en generös portion gyllene, krispig potatis och skeda upp den ljuvliga bearnaisesåsen. Avsluta med att strö över nymald svartpeppar och avnjut denna lyxiga vardagsmiddag med något gott att dricka till.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela potatisarna, lägg dem i en ugnssäker form och blanda med oljan. Krydda med salt och peppar. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Rosta haricots verts i hälften av smöret i en stekpanna, lyft upp på tallrik och stek sedan köttet i resten av smöret ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera köttet med haricots verts, bearnaise och den rostade potatisen.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Tips

Stek bönorna med lite vitlök i pannan.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g små potatisar
  • 2 tsk olja
  • salt och peppar
  • 150 g haricots verts
  • 1 msk smör
  • ca 300 g rostas (alt rostbiff)
  • 1 dl bearnaisesås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2905 kJ / 694 kCal