Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Vitlöksstekt kyckling med tomat- och rucolasallad

Ett recept med härliga italienska smaker där vitlöksstekta kycklinglår, tomat- och rucolasallad (i lite olivolja och citronsaft), svampsås och parmesanost sätter sin tydliga prägel. En fullkomligt idealisk måltid med ris till!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Bryn kycklinglåren runt om i smöret tillsammans med krossade vitlöksklyftor i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Dela tomaterna och blanda dem med rucola. Vänd ner olivolja och citronsaft, krydda med salt och peppar.
  5. Värm såsen. Hacka persiljan och vänd ner den i såsen.
  6. Servera kycklingen med sås, sallad, parmesan och ris.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 4 kycklinglår
  • 1 tsk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 2 port ris
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 burk svamp sås (à 150 g)
  • 1/2 ask persilja (à 20 g)
  • 1/2 burk parmesanflarn (à 95 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2653 kJ / 634 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer