Vitlöksstekt kyckling med rostade rotfrukter
En rätt som passar likväl vardag som helg, men även stora som små! Låt goda rotfrukter rostas i ugn med olja, salt och peppar. Kycklingen steks och vänds i olja för att till sist addera vitlök och timjan för extra smak. Servera med en kräm som du enkelt svänger ihop på crème fraiche och soltorkade tomater. Middagen är serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 palsternackor
250 g rotselleri
2 msk olja
salt
peppar
1/2 burk soltorkade tomater (à 200 g)
2 dl crème fraiche
600 g kycklingfilé
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2871 KJ / 685 kCal
Fett29 g
Salt2.14 g
Kolhydrater56 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag kan bara säga SUPERGOTT!! Perfekt balans på allt! När rotfrukterna var klara, pressade jag lite citronsaft över. Det blev riktigt riktigt gott! Eva
Eva
2021-09-12Kan jag se hur mycket näringsvärdet är per 100 gram någonstans? Eller hur många gram en portion är? Gäller allmänt i era recept
Annelie
2021-05-01Väldigt gott, Men för en matlagnings novis med "peppar" menar ni svartpeppar eller vitpeppar ? (jag körde med svartpeppar =) )
Sven
2019-04-07Hej Sven! Kul att du gillade rätten! Vi brukar mena vitpeppar men oftast går det bra även med svartpeppar. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-04-07