Vitlöksstekt kyckling med rostade rotfrukter

10
2 Klimatsmart
Vitlöksstekt kyckling med rostade rotfrukter

En rätt som passar likväl vardag som helg, men även stora som små! Låt goda rotfrukter rostas i ugn med olja, salt och peppar. Kycklingen steks och vänds i olja för att till sist addera vitlök och timjan för extra smak. Servera med en kräm som du enkelt svänger ihop på crème fraiche och soltorkade tomater. Middagen är serverad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2019

Vitlöksstekt kyckling med rostade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
2
palsternackor
250 g
rotselleri
2 msk
olja
-
salt
-
peppar
1/2
burk soltorkade tomater (à 200 g)
2 dl
crème fraiche
600 g
kycklingfilé
1
vitlöksklyfta
1 tsk
timjan

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Rosta två klyftade rödlökar i ugnen tillsammans med rotfrukterna.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Annelie

2021-05-01

Kan jag se hur mycket näringsvärdet är per 100 gram någonstans? Eller hur många gram en portion är? Gäller allmänt i era recept

Sven

2019-04-07

Väldigt gott, Men för en matlagnings novis med "peppar" menar ni svartpeppar eller vitpeppar ? (jag körde med svartpeppar =) )

Redaktionen ICAse

2019-04-07

Hej Sven! Kul att du gillade rätten! Vi brukar mena vitpeppar men oftast går det bra även med svartpeppar. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2871 KJ / 685 kCal
Fett 29 g
Salt 2.14 g
Kolhydrater 56 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept