Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Salvatores kycklingrisotto

Risotto är lyxigt och mäktigt. Salvatores kycklingrisotto gör du med purjolök, paprika, kyckling, parmesan och salvia. Servera den krämiga risotton till en frisk grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs ris i hälften av oljan i en traktörpanna. Tillsätt hönsbuljong. Låt koka under lock ca 20 minuter.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Strimla kycklingfilén.
  3. Fräs grönsaker och kyckling i resten olja i en stekpanna. Krydda med salt och citronpeppar. Lägg det frästa ovanpå riset när 5 minuter återstår av koktiden.
  4. Blanda ner parmesanost och salvia i riset och servera med grönsallad.

Tips

För att få en syrligare och friskare smak kan citronklyftor serveras till risotton.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk olja
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 250 g kycklingfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 50 g riven parmesanost
  • 2 tsk salvia
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?