Tomatrisotto med kräftor

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
2
Tomatrisotto med kräftor

Den här risotton kommer att bli en fröjd för dig att duka fram på middagsbordet. Avorioris smaksätts med vitt vin, tomatpuré och hönsbuljong och därefter blandas kräftstjärtar, tomater och oliver i och resultatet blir fantastiskt gott.

Tomatrisotto med kräftor

Ingredienser

4 portioner
1 kg  kräftor
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1 msk  smör eller margarin
2 msk  tomatpuré
3 dl  avorioris
7 dl  hönsbuljong (tärning + vatten)
1 dl  vitt vin
2 dl  färskriven parmesan
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
2   tomater
20   svarta oliver med kärnor
1/2 dl  strimlad basilika

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Festligt gott...och inte speciellt svårt...bara man har tid att stå fast vid spisen...Värt jobbet...

Weronica

2010-12-03

Smakar som restaurang. En festlig men enkel rätt! Rekommenderas starkt!

Anna

2006-05-18

Testa liknande recept

Risotto med rödlök och skinka
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Ruccolarisotto med tomater och pinjenötter
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinka med krämig risotto
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostfylld portabella med risotto
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rosmarin och vitlöksstekt kotlett med purjolöksrisotto
Betyg 2.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga