Tomatrisotto med kräftor
Den här risotton kommer att bli en fröjd för dig att duka fram på middagsbordet. Avorioris smaksätts med vitt vin, tomatpuré och hönsbuljong och därefter blandas kräftstjärtar, tomater och oliver i och resultatet blir fantastiskt gott.
Ingredienser
4 portioner
1 kg kräftor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör eller margarin
2 msk tomatpuré
3 dl avorioris
7 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
1 dl vitt vin
2 dl färskriven parmesan
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 tomater
20 svarta oliver med kärnor
1/2 dl strimlad basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Festligt gott...och inte speciellt svårt...bara man har tid att stå fast vid spisen...Värt jobbet...
Weronica
2010-12-03Smakar som restaurang. En festlig men enkel rätt! Rekommenderas starkt!
Anna
2006-05-18