Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Tomatrisotto med kräftor

Den här risotton kommer att bli en fröjd för dig att duka fram på middagsbordet. Avorioris smaksätts med vitt vin, tomatpuré och hönsbuljong och därefter blandas kräftstjärtar, tomater och oliver i och resultatet blir fantastiskt gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kräftorna enligt förpackningens anvisning. Skala dem.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs löken i matfettet i en traktörpanna. Tillsätt tomatpuré och ris och låt fräsa med någon min.
  3. Häll över lite av buljongen och låt koka några min underomrörning. Späd med buljongen i omgångar tills de mesta av vätskan kokat in, ca 20 min. Rör i vin och ost och smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj och tärna tomaterna. Vänd ner kräftor och tomater i risotton. Strö över oliver och basilika.
  5. Servera den nylagade risotton med sallat och vitt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg kräftor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl avorioris
  • 7 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl färskriven parmesanost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tomater
  • 20 svarta oliver med kärnor
  • 1/2 dl strimlad basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?