Vitlöksstekt fläskytterfilé med ljummen potatissallad

Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Vitlöksstekt fläskytterfilé med ljummen potatissallad

Att steka fläskytterfilé i vitlök är ett enkelt knep för att lyfta rätten. Till det serveras en ljummen potatissallad som smaksätts med kapris och dijonsenap. Haricot verts står för krispet. Ät och njut.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2022

Vitlöksstekt fläskytterfilé med ljummen potatissallad

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna delikatess)
150 g haricots verts (bönor)
1 kruka krispsallad
2 msk olja
2 msk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
2 msk kapris
ca 650 g fläskytterfilé
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar

Gör så här

00:04:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Kallas

    Clifford

Näringsvärde per portion

Energi2041 KJ / 489 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fläskytterfilé med tonfisksås
    Betyg 2.6 av 5.85 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fläskytterfilé i ugn
    Betyg 4.7 av 5.324 personer har röstat
    Receptet har 98 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fläskytterfilé med brysselkål
    Betyg 4.4 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fläskytterfilé med avokadobea
    Betyg 4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad