Funderar du på att servera en härlig söndagssteg? Prova detta fantastiska recept där lammsteken serveras tillsammans med en krämig rotsaksgratäng och en smakrik bönragu. I receptet hittar du innertemperaturer för att få köttet så som du vill ha det.
Kontrollera ingredienserna på fonden.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och grädde. Byt ut ädelosten mot hårdost eller annan laktosfri ost. Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserade ersättningsprodukter. Byt ut ädelost och hårdost mot mjölkproteinfri ost. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per portion (beräknat på 4 portioner och 1 kg lammstek).
Receptet är framtaget av mästerkocken Sigrid Bárány i samarbete med Lantmännen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anna
2017-04-14Supergott! Rotsaksgratängen var mumsig.
Redaktionen
2014-04-10Hej Ingrid! Svårt att säga, det beror på så många parametrar, men knapp timme får du nog räkna med. Läs gärna mer om kött, temeperaturer mm https://www.ica.se/recept/matskolor/kottskola/vilken-innertemperatur-ska-detaljen-ha/
Ingrid
2014-04-09Verkar vara ett gott recept. Men hur lång tid cirka ska steken vara i ugnen????