Örtdoftande lammstek med rotsaksgratäng, balsamicosky och bönragu

Funderar du på att servera en härlig söndagssteg? Prova detta fantastiska recept där lammsteken serveras tillsammans med en krämig rotsaksgratäng och en smakrik bönragu. I receptet hittar du innertemperaturer för att få köttet så som du vill ha det.

Ingredienser
Lammstek
Rotsaksgratäng
Balsamicosky
Bönragu
För alla
Kontrollera ingredienserna på fonden.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och grädde. Byt ut ädelosten mot hårdost eller annan laktosfri ost. Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserade ersättningsprodukter. Byt ut ädelost och hårdost mot mjölkproteinfri ost. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per portion (beräknat på 4 portioner och 1 kg lammstek).
Receptet är framtaget av mästerkocken Sigrid Bárány i samarbete med Lantmännen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott! Rotsaksgratängen var mumsig.
Anna
2017-04-14Hej Ingrid! Svårt att säga, det beror på så många parametrar, men knapp timme får du nog räkna med. Läs gärna mer om kött, temeperaturer mm https://www.ica.se/recept/matskolor/kottskola/vilken-innertemperatur-ska-detaljen-ha/
Redaktionen
2014-04-10Verkar vara ett gott recept. Men hur lång tid cirka ska steken vara i ugnen????
Ingrid
2014-04-09