Vitlökssås
Lättlagad och god vitlökssås som passar till så mycket. Såsen får perfekt balans mellan vitlökssmak, dijonsenap samt syrlighet och krämighet från både yoghurt och crème fraiche. Låt din vitlökssås mogna i kylen en stund innan servering så smakar den ännu mer.
Ingredienser
6 portioner
2 vitlöksklyftor
2 dl matyoghurt
2 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna såsen med 1 dl hackad basilika (för 6 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi621 KJ / 148 kCal
Fett14 g
Salt0.6 g
Kolhydrater3 g
Protein2 g
Kommentar
Var osäker om jag skulle prova detta recept då det hade så få betyg. Är glad att jag gjorde det, var en så himla god och balanserad vitlökssås. Passar till allt.
Emy
2024-02-03