UNDER 15 MIN | Enkel

Fetaoströra med rosmarin

En god röra är aldrig fel. Den här smakrika och härligt krämiga fetaoströran med rosmarin gör du i god tid och förvarar i kylen. Passar fint vid till exempel sommarens grillkalas.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa alla ingredienser i matberedare eller gaffelmosa osten och blanda med övriga ingredienser.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd matyoghurt utan laktos och grekisk originalfeta eller laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja), och använd tofu i stället för fetaost.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 dl matyoghurt (10%)
  • 150 g fetaost
  • 2 vitlöksklyftor (pressade)
  • 1 msk hackad färsk rosmarin eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 2 krm salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 399 kJ / 95 kCal